sâmbătă, 30 mai 2015

Meciuri tari in fazele finale ale Aviva Premiership si Top 14.


Azi se vor juca doua partide importante pentru ierarhiile finale ale celor doua campionate.

* In Premiership se va juca finala dintre Bath si Saracens. Dupa un parcurs excelent, echipa lui Ford sr. va incerca sa re-editeze succesul din 1996, pentru ca mai are o finala jucata, in 2004. A nu se neglija faptul ca a terminat sezionul regular pe locul secund, doar la un punct distanta fata de Northampton Saints. Vioiciunea in joc contra experienta londonezilor. George Ford contra Owen Farrell. Meciul promite a fi unul de mare angajament, asa cum am vazut la ambele echipe in semifinale. Pronosticurile expertilor o dau castigatoare pe Saracens. Eu ii vad victoriosi pe cei din Bath.

Iata si echipele ce se vor alinia azi, la fluierul lui Wayne Barnes:
Bath: 15 Anthony Watson, 14 Semesa Rokoduguni, 13 Jonathan Joseph, 12 Kyle Eastmond, 11 Matt Banahan, 10 George Ford, 9 Peter Stringer, 8 Leroy Houston, 7 Francois Louw, 6 Sam Burgess, 5 Dave Attwood, 4 Stuart Hooper (capitan), 3 David Wilson, 2 Ross Batty, 1 Paul James;
Rezerve16 Rob Webber, 17 Nick Auterac, 18 Henry Thomas, 19 Dominic Day, 20 Matt Garvey, 21 Carl Fearns, 22 Chris Cook, 23 Ollie Devoto.
Saracens: 15 Alex Goode, 14 Chris Wyles, 13 Duncan Taylor, 12 Brad Barritt, 11 David Strettle, 10 Owen Farrell, 9 Richard Wigglesworth, 8 Billy Vunipola, 7 Jacques Burger, 6 Maro Itoje, 5 George Kruis, 4 Al Hargreaves (capitan), 3 Petrus du Plessis, 2 Jamie George, 1 Mako Vunipola;
Rezerve16 Schalk Brits, 17 Richard Barrington, 18 Juan Figallo, 19 Jim Hamilton, 20 Jackson Wray, 21 Neil de Kock, 22 Charlie Hodgson, 23 Chris Ashton.

*  Al doilea meci din calificarile pentru semifinalele Top 14 ii va opune pe experimentatii jucatori de la Toulouse revelatiei campionatului francez, Oyonnax. Ieri, in celalalt meci, Stade Francais a invins, prin organizare si disciplina tehnica pe Racing Metro cu 38-15, scor decis de forma excelenta a rezervei  lui Jules Plisson (a jucat doar 5 partide in acest sezon), Morne Steyn, autor a doua transformari de eseu si opt penalitati. In total 28 de puncte din 38. Meciul a fost arbitrat confuz de catre Romain Poite (nu inteleg nici acum de ce poate fi distribuit constant in elita arbitrajului mondial). Meritoasa Oyonnax, o echipa de no name va da piept cu mult mai experiementata Toulouse care, in opinia mea, ar trebui sa aduca prin victorie un omagiu lui Guy Noves ce va parasi clubul in doua saptamani. Noves, un antrenor cu o adevarata charisma a condus acest club in multe din victoriile care au adus titluri, inclusiv continentale, echipei din Toulouse. In semifinale, Toulouse va juca, in caz de victorie, probabila, cu Clermont Auvergne iar Stade Francais cu Toulon. Asta se va intampla la sfarsitul saptamanii vitoare.

* In meciul de joi seara, Barbarians a dat o lectie de rugby selectionatei Ireland XV. Lectia a primit-o de fapt, Joe Schmidt. Care a preferat sa experimenteze cu multi jucatori care nu au dat randament. Baa-Baas a jucat asa cum nea- obisnuit, clasic, la mana, cu percutie pe aripi si ofensiv la mijlocul terenului. Cu o posesie superioara irlandezilor si prezenti pe tot terenul, barbarii s-au bucurat de joc cat au putut si au fost si eficienti. Nu a existat nici un moment impresia ca sunt o echipa de adunatura. Robbie Deans a reusit intr-un timp relativ scurt sa acomodeze cvartetul de batrani (Cuthbert, Pienaar, Rokocoko, Brad Thorne) cu stranierii Koliniasi, Matera, Gopperth, Kirchener, Cubelii. Victoria, 22-21, le apartine pe merit. Duminica vor avea o noua incercare, cu Anglia. Ne asteptam la un meci tot atat de interesant, cum a fost cel de joi.  Mai ales ca in echipa vor figura jucatori din Pemiership precum Ugo Monye, Brad Thorne sau David Ward.

Un agreabil sfasit de saptamana va doresc, prieteni. Bucurati-va de rugby!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu