marți, 5 mai 2015

Am castigat: Nick Abendanon, jucatorul european al anului 2015!


Intr-o postare de la finele lunii aprilie, am mers pe mana lui Abendanon in castigarea acestui titlu. Si iata ca ieri, juriul competitiei a ales de pe lista scurta ( Nick Abendanon, Steffon Armitage, Jamie Heaslip, Fritz Lee, Billy Vunipola) pe fundasul de la Clermont-Auvergne. 

Juriul a fost compus din oameni de presa fosti sau actuali jucatori, la randul lor: Emmanuel Massicard (Editor, Midi Olympique), Stuart Barnes (Sky Sports/The Sunday Times), Alan Quinlan (Sky Sports/The Irish Times), Mick Cleary (Rugby Correspondent, The Daily Telegraph), Dimitri Yachvili (beIN Sports). 

Cine este, de fapt, castigatorul din acest an, tinand cont de faptul ca principalul sau rival era Steffon Armitage, fost castigator al acestui titlu anul trecut, nominalizat si in acest an pentru prestatiile din Cupa Campionilor?

Nascut pe 27 august 1986 (in aceeasi zi cu mine dar 40 de ani mai tarziu) in Africa de Sud, este tipul de fundas ofensiv si seamana ca stil cu Mike Brown. Are 1,83 metri si 87 kilograme. In Franta, la Clermont-Auvergne, a venit in 2014, la insistentele noului antrenor al auvergnatilor, Franck Azema. Pentru Bath a jucat 10 ani (2005-2014) si 207 meciuri in care a marcat 193 puncte. La Clermont a jucat 19 meciuri si a inscris 15 puncte.

                             

A jucat si pentru nationala Angliei, in 2007, doua meciuri-test, ca inlocuitor al lui Delon Armitage, suspendat disciplinar. In 2010, cu England Saxons, a castigat Churchill Cup, fiind declarat jucatorul turneului. 

Modest, a tinut sa declare dupa ceremonia de decernare a titlului : "I want to thank everyone involved at Clermont for the help, support and character shown throughout the year. I realise that this is an individual award but it is, for me, a recognition of the players around me who have shown such resolve and endeavour during a tough European season. I would therefore like to accept it on behalf of the whole squad as a small consolation for Saturday's disappointment." . Fair play, nu-i asa?

https://youtu.be/kRnodpFh8sw




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu