duminică, 10 mai 2015

Meciuri incinse pe finalul campionatelor francez si englez


In acest weekend s-au jucat partidele etapelor care  vor stabili clasamentele campionatelor regulate. In Franta mai sunt doua etape, in Anglia doar una. Clasamentele dupa aceasta etapa arata deja care sunt calificatele in playoff-urile respective.

In Franta, pe prima pozitie ramane Toulon - 70 puncte, + 189 diferenta, locul 2 este ocupat de Clermont-Auvergne - 67 puncte, + 151.  Toulouse (in revenire de forma), 66, +89; Stade Francais 65, + 28. Aceste patru echipe vor fi, cu mare probabilitate, cele patru semifinaliste ale Top 14. Le urmeaza surpriza Oyonnax, cu 58 puncte, +18 si Racing Metro, tot cu 58 dar 11 diferenta. In sistemul francez de campionat, echipele de pe locurile 3-6 joaca meciuri eliminatorii pentru a intra in semifinale. Azi s-a disputat meciul intre Racing Metro si Stade Francais. Oaspetii au castigat surprinzator, desi de la eliminarea capitanului Sergio Parise (pentru brutalitate) au ramas in 14. Este prima oara cand Racing pierde acasa in fata Stade Francais. Toulon a intalnit acasa Castres, carora le-au administrat cinci eseuri. Etapa viitoare, prima runda a probabilei finale, Clermont Auverge-Toulon. Toulouse joaca la Grenoble iar Stade Francais intalneste acasa pe Montpeliier. LOU (Lyon Olympique Universitaire) este deja retrogradata.

In Anglia, Northampton isi mentine suprematia la sase puncte si mai este doar o etapa de jucat. Clasamentul arata astfel: 1. Northampton 76 puncte, diferenta + 229; 2. Bath 70, +191; 3.Liecester 64, +24 (!); 4. Exeter Chiefs 63, +198, 5. Saracens 63, +195. Pe locul 5, in afara celor patru care isi vor disputa direct semifinalele, London Wasps (care a pierdut acasa cu Leicester Tigers), 58 puncte, 145 diferenta. A retrogradat London Welsh, care a reusit "performanta" realizarii unui singur punct. In acest weekend, doua surprize, Leicester invinge in deplasare pe London. O performanta aidoma realizeaza si Exeter care bate pe Stoop puternica Saracens. Bath invinge, nu fara emotii, tot in deplasare pe Harlequins. Primele doua meciuri au fost electrizante, cu multe eseuri (foarte frumoase, unele) si rasturnari de scor. In ultima etapa se vor juca partide cu semnificatie pentru Saracens si Leicester: Leicester cu lidera Northampton, London Welsh va incerca sa dea replica lui Saracens, motivata sa o depaseasca pe Exeter Chiefs (care va juca acasa cu Sale Sharks), iar Bath va juca cu Gloucester. 

Am avut in aceste zile meciuri de calitate, eseuri unul mai frumos ca celelalte si o atmosfera de sportivitate neobisnuita pentru miza meciurilor. Exceptia a facut-o eliminarea lui Parise, nedreapta dupa opinia mea. Jerome Garces a exagerat judecand intrarea intrarea lui Parise la un balon inalt drept agresiune directa asupra oponentului. Dar, in fine, arbitrul este suveran. Inca. 

La buna vedere, prieteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu