sâmbătă, 30 mai 2015

Amestecate


*  Maine, duminica, 1 iunie, se va cunoaste noul selectioner al echipei Frantei. El ii va succeda lui Phillipe Saint-Andre dupa terminarea RWC 2015. In cursa sunt inscrisi opt candidati dintre care cei cu notorietatea cea mai mare sunt: Guy Noves, antrenorul lui Toulouse, managerul Uniunii Bordeaux Begles Raphael Ibanez, fostul manager al Montpellier Fabien Galthie si, surpriza, Sir Clive Woodward antrenorul Angliei, castigator al Cupei Mondiale in 2003. 

*  Campioana sezonului 2014-2015 in Anglia este Saracens. Daca as fi pariat pe Bath, as fi pierdut. De nerecunoscut in prima repriza, cand a si incasat trei eseuri. Si-a revenit pentru o vreme in perioada a doua a partidei, dar puterea de concentrare a Sarries a invins din nou. 

*  Toulouse este cea de-a doua semifinalista a Top 14, dupa un meci extrem de disputat cu surpriza Oyonnax. Ca si in cazul Saracens, pana in final a contat experienta. Toulouse a castigat la un punct diferenta, dupa ce timp de 74 minute fusese condusa de catre modesta echipa din Rhone-Alpes. Clubul profesionist al celor din munti a fost infiintat in 2006, desi fusese fondat in 1909. A promovat in Top 14 doar in 2013, castigand finala Pro D2. Pe teren, azi, Oyonnax a fost echipa care a dominat. Numai experienta si determinarea celor din orasul in care se fabrica Peugeot-ul a facut ca ultimele minute sa le apartina, ca si victoria, asa chinuita cum a fost ea. Dupa meci, un gest frumos al capitanului Thierry Dussautoir care a dedicat accederea in semifinale plecarii antrenorului Guy Noves.

*  Tot azi, dar devreme pentru noi, s-a jucat in SuperRugby o partida foarte interesanta, Western Force vs. Queensland Reds. Au castigat oaspetii, cum era normal dar meciul a fost extrem de atractiv mai ales pentru finetea atacurilor Reds. Perechea Will Genia-Quade Cooper a devenit extrem de rodata si uneori, parca, joaca cu ochii inchisi. Sa mai amintesc si alti jucatori care au dat spectacol: James O'Connor, Anthony Fainga'a, Lachie Turner, James Slipper. Va spun ceva numele astea, nu-i asa? Cu toate astea, Reds sunt pe undeva pe la fundul clasamentului.  Conduc trei echipe din Noua Zeelanda: Hurricanes-57 puncte, Highlanders-48, Waikato Chiefs-44. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu