duminică, 16 octombrie 2016

Prima etapa din cupele europene: surprize si nu prea


Cele doua cupe europene au debutat cu rezultate interesante,  care vor garanta calitatea disputei sportive din acest sezon, cel putin. De urmarit duelul dintre formatiile franceze cu cele engleze, pentru ca irlandezii nu prea au contat in ultimele editii.

Rezultatele din Cupa Campionilor: Glasgow Warriors 42-Leicester Tigers 13; Wasps 82-Zebre 14 (scorul etapei); Connacht 23-Toulouse 21; Toulon 23-Saracens 31 (intalnirea dintre actuala detinatoare a titlului si penultima castigatoare a trofeului); Scarlets 28-Sale Sharks 11; Leinster 33-Castres 15; Northampton 16-Montpellier 14 si Exeter Chiefs 8- Clermont Auvergne  35 (intalnirea dintre ocupantele locurilor 2 in campionatele regulare din Anglia si Franta, sezonul trecut) si, in fapt, singura surpriza a etapei.

Partida dintre Racing 92 si Munster s-a amanat datorita decesului, in noaptea de dinaintea partidei, a antenorului inlandezilor, Anthony Foley, 42 de ani. Fost jucator international de linia a treia, Foley a strans 62 de selectii pentru Irlanda si era antrenor la Munster din 2014

Pentru Anglia castiga Saracens, Northampton dar pierd Leicester Tigers, Sale Sharks.  Echipa franceze care castiga este Clermont Auvergne (un meci foarte frumos) la Exeter, in rest pierderi-Toulon, Castres, Montpellier.

In Challenge Cup: Benetton Treviso 10- La Rochelle 41; Bayonne 27-Gloucester 47; Enisei STM 19-Worcester Warriors 12 (mare surpriza); Pau 22-Bath 25; Timisoara Saracens 17-Edinburgh 59; Harlequins 43-Stade Francais 21; Bordeaux 28-Ulster 13. 

De notat performanta realizata de rusii de la Enisei, acasa, in fata celor de la Worcester ca si diferenta la care a pierdut campioana Romaniei, Saracens Timisoara. 

La sfarsitul saptamanii viitoare, meciul al treilea al disputei pentru Cupa Bledisloe, Noua Zeelanda-Australia (Cupa este deja adjudecata de All Blacks, 2-0). In cupa Campionilor, se vor juca partide atractive precum Montpellier-Leinster, Toulouse-London Wasps, Leicester Tigers- Racing 92 iar in Challenge Cup Edinburgh-Harlequins.

La buna vedere, prieteni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu