duminică, 31 ianuarie 2016

Linistea dinaintea furtunii


Cu o saptamana inaintea inceperii Six Nations, in Top 14 si Aviva Premiership, apele au ramas calme. Cu doua exceptii. Clermont Auvergne pierde acasa cu Montpellier (15-19) iar Northampton, in aceeasi postura, pierde la London Wasps (11-24). Rezultatele se explica prin absenta jucatorilor importanti care sunt convocati la loturile nationale. Asta este si explicatia pentru care Harlequins a pierdut in ultimele minute, in deplasare la Newcastle (26-19). Poate asa au  stat lucrurile si la Stade Francais care a fost invinsa de catre Toulon (23-16). De mentionat ca la Toulon a jucat, totusi, mai bine de 50 de minute Guilhem Guirado, capitanul desemnat al echipei Frantei. Si a jucat bine, cu o risipa rara de energie, in efortul gramezii de a contracara parizienii (fara Sergio Parisse). 

Clasamentele celor doua campionate nu s-au modificat esential ca urmare a acestor doua etape disputate in weekendul acesta. 

In Top 14, Clermont Auvergne a cedat locul 3 in favoarea Toulon-ului iar Stade Francais a ramas tot la 14 puncte (enorma cifra!) de ocupantele locurilor 5 si 6 (locurile care conteaza in desemnarea semi- si finalistelor). Conduce, in continuare Racing 92 (43 puncte), urmata de Stade Toulousain (cu acelasi punctaj). 

Premiership, care are doar patru echipe in fazele finale ale campionatului, a schimbat tot ocupanta locului 3 unde, acum, a suit Leicester Tigers ( victorie cu eseu in ultimele minute -Vunipola la Gloucester). Pe locul 4, clasificabil, a coborat Harlequins (invinsa echipei din Newcastle). Conduce Saracens, invingatoare acasa cu Bath. Pe locul 2 se afla revelatia acestei editii de campionate, Exeter Chiefs, la 3 puncte diferenta. Echipele frumoase de anul trecut, Wasps si Bath au cazut pe locurile 5 si, respectiv 6, cu cate 36 puncte fiecare. 

La sfarsitul saptamanii viitoare, incepe o noua editie a RBS Six Nations, cu urmatorul program: 

* sambata 6 februarie: Franta-Italia (de la ora 17,15) si Scotia-Anglia (de la ora 18,50) si
* duminica 7 februarie: Irlanda-Tara Galilor (de la ora 17,00).

Pe saptamana viitoare, prieteni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu