luni, 4 ianuarie 2016

Etape cu rezultate stranse in campionatele Frantei si Angliei. Urmeaza restantele din Champions Cup.

Franta, etapa a douasprezecea si Anglia, etapa a opta. Meciuri stranse, de mare angajament fizic, de ambele parti ale Canalului Manecii. Dincolo de disputele locale, a mai fost o miza in joc, pregatirea meciurilor restante din grupele EPCR, in weekend-ul urmator. 

toulouse, deja eliminata in faza grupelor, pierde dupa un meci foarte dinamic si echilibrat, la Paris,  in fata Stade Francais, campioana en titre a Hexagonului. 18-17. Gazdele ajung pe locul 11 al clasamentului curent dar mai au sanse de a merge mai departe in Cupa Campionilor. Clermont Auvergne castiga fara probleme la Agen (16-33). Bordeaux Begles ii tine in sah, acasa la ei, pe Racing 92, noua lidera a campionatului francez (23-18). Iar toulonezii castiga cu destule emotii (21-17), acasa, in fata proaspetei promovate Section Paloise/Pau. 

Castigatoarele din aceasta etapa au sanse inca intacte de a se califica si in sferturile Cupei Campionilor. Stade Francais (cu un meci mai putin si 10 puncte) este pe locul 2 in grupa 4, unde lidera este Leicester, cu 18 puncte. Clermont Auvergne (10 puncte) este tot pe locul 2, in grupa 2, dupa Ospreys, cu 12 puncte.  Racing 92, desi cu un meci mai putin,conduce grupa 3 in fata Northampton Saints (10 puncte dupa patru meciuri) si Glasgow Warriors (trei meciuri) cu 9 puncte. Aceasta grupa  3 este cea mai echilibrata pana acum. In fine, toulonezii, tot cu un meci mai putin si 8 puncte, sunt pe locul 2 in grupa 5 dupa Wasps, patru meciuri si 14 puncte. Cu 8 puncte si, la fel, un meci mai putin disputat, se afla Bath.


In Anglia, meciurile dintre liderele grupelor 1 si 4 EPCR, Saracens si Leicester s-a jucat intr-un singur sens. Sarries, cu 8 victorii din 8 meciuri in Premiership i-au ridiculizat pe rivalii lor (26-6), pozitia lor in grupa 1 nemaiputand fi pusa in discutie (19 puncte). Nici Leicester (cu 18 puncte) pare sa-si castige grupa, dupa patru meciuri. Northampton s-a chinuit sa castige  acasa (8-3) cu Exeter Chiefs.  Bath a pierdut, in ultimele minute un meci pe care l-a condus, cu o echipa care rareori castiga acasa, Newcastle Falcons, (19-14). Iar duminica viitoare va da piept cu toulonezii. Este ciudata caderea de forma a acestei echipe care incheia anul trecut Premiership pe locul doi.  Nici London Wasps, cealalta adversara a triplei castigatoare a Cupei campionilor, nu a demonstrat mare lucru acasa la Sale Sharks (15-9). In fine, o echipa cu mare traditie in Anglia, dupa doua-trei sezoane nefericite,  revine pe podiumul Premiership. Este vorba de Harlequins care a invins in deplasare o echipa din subsolul clasamentului, Worcester (20-24).

https://youtu.be/vfGAk57c0aY

In clasamentul la zi, Saracens-36 puncte, Exeter Chiefs-30, Harlequins-27, Leicester-25, Northampton-21. Bath si Wasps (amandoua in grupa 5) sunt pe locurile 8 si, respectiv 9.

Pe scurt, englezii conduc in 3 din cele 5 grupe ale EPCR (grupele 1,4 si 5). Wasps si Northampton inca mai pastreaza ceva sanse pentru o calificare de pe locul 2 al grupelor. 

Programul restantelor din Champions Cup din acest weekend:

vineri, Bordeaux Begles - Clermont Auvergne
sambata, Racing 92 - Glasgow Warriors  (se anunta un meci interesant)
                Stade Francais - Munster Rugby
duminica, Oyonnax -  Ulster Rugby
                RC toulon -  Bath Rugby

Sa ne revedem cu bine, prieteni!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu