duminică, 24 ianuarie 2016

Dupa doua meciuri cu suspans, se cunosc sferturile de finala.


Ce nebunie de etapa! In special meciurile de azi. Urmau sa se clarifice apele in grupa a 2-a.
Conducea Ospreys , cu 16 puncte iar Clermont Auvergne stransese doar 14. Clermont avea sa joace acasa, cu Bordeaux Begles iar Oyonnax in deplasare la Exeter Chiefs. Meciul de la Clermont porneste nebuneste, Clermont inscrie doua eseuri in cinci minute si le si transforma. Cu 14-0 in minutul 6, parea un meci jucat. Insa, ipoteza nu s-a confirmat. Bordeaux Begles este o echipa plina de surprize. In ultimele minute ale partidei (in oglinda) a inscris si ea doua eseuri, pentru a castiga, pana la urma, cu 37 la 28 in deplasare. Patru eseuri pentru fiecare formatie, ce meci! Clermont avea, insa,  sa piarda punctul bonus defensiv pentru ca Parra a ratat transformarea unei penalitati catre sfarsitul partidei. Si o data cu el, punctul care facea ca toate echipele din grupa sa aibe 16 puncte. In atari conditii, prin jocul rezultetelor si scorului, Exeter Chiefs avea sa castige grupa.

Ieri, doar doua rezultate demne de consemnat. In prima partida, Glasgow Warriors s-a jucat cu Racing 92, aceasta fiind deja calificata in sferturi de finala. 22-5. Racing a jucat cu mai multe rezerve decat de obicei dar si scotienii au facut spectacol. In al doilea meci, in care, de asemenea, nu exista miza, Stade Francais 36-Leicester Tigers 21. Iar cireasa de tortul zilei a pus-o Toulon, care a trebuit sa intrebuinteze toate fortele disponibile ca sa treaca de Bath, o amintire a sezonului trecut. 14-19, pentru ca meciul s-a jucat in Anglia. Toulon s-a chinuit si de aceasta data. Quade Cooper, uvertura, a fost la nivelul sau de jos. Cred ca a gresit peste douazeci de pase, ceea ce este nepermis pentru un mijlocas la deschidere cu pretentii. Fundas a jucat O'Connor, onorabil, dar destul de individualist in actiunile de atac. Tillous-Borde a intrat tarziu. Ca si Gorgodze. Totusi au recuperat  din scor si au obtinut, pe final de meci eseul care le trebuia ca sa faca 20 puncte si sa mentina contactul cu Wasps. Care la aceeasi ora, umilea si ea pe Leinster cu 46-10, cu punct bonus.

La finalul a sase etape de grupe, se cunosc acum castigatoarele grupelor. 1. Saracens cu 28 puncte din 30 posibile. 2. Exeter Chiefs 16 puncte. 3.Racing Metro 22 puncte, 4. Leicester Tigers 23 puncte, 5. London Wasps 20 puncte.

De pe locul 2 din grupe s-au mai calificat in sferturi Northampton Saints (grupa 3) cu 19 puncte, Stade Francais (grupa 4) tot cu 19 puncte si Toulon, cu 20 puncte. 

Astfel incat avem un clasament al celor 8 competitoare in Cupa Campionilor care arata astfel: 1. Saracens; 2.Leicester; 3.Racing Metro; 4.Wasps; 5.Toulon; 6.Stade Francais; 7. Northampton; 8. Exeter Chiefs

Sferturile de finala se vor juca in luna aprilie, dupa ce se va termina Six Nations 2016 si, conform regulamentului, se vor intalni Saracens cu Northampton Saints, Wasps cu Exeter Chiefs, Racing 92 cu Toulon si Leicester Tigers cu Stade Francais.

Interesant este ca nici Irlanda, nici Scotia, nici Tara Galilor nu mai au reprezentante in aceasta faza a Cupei.  Anglia si Franta isi impart locurile din sferturi, 5-3, adica cele mai bune echipe ale Europei.  Sa fie aceasta situatie un preview al Six Nations?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu