miercuri, 25 februarie 2015

In asteptare: o carte compromitatoare pentru rugby-ul francez




Joi, 5 martie 2015, va avea loc lansarea celei de-a doua carti a jurnalistului Pierre Balester despre dopajul din sport. Prima, intitulata LA Confidential, a aparut in 2004 si a contibuit decisiv la inceperea In SUA anchetei oficiale privind performantele ciclistului Lance Armstrong. De atunci, Balester a strans informatie despre  ceea ce se intampla si in alte sporturi, concomitent cu schimbarile de politici ale agentiilor nationale si internationale anti-dopaj.  Titlul celei de-a doua carti, Acuzat: rugby-ul. O ancheta soc. 


http://emc2.sport24.com/optiext/optiextension.dll?ID=9FE9zr4uwDkt6gds8vLwjgEYaeHxW%2BH%2ByrdX0Nq1uf4CqeHTvEcQm2cLeabXwR56KSP3aH%2BqUiKvlDPecHrxwcR95bfXYwktbrSLMODU


Va fi interesant de urmarit setul de declaratii ce va urma torentului de dezvaluiri care vor implica in egala masura selectul club al antrenorilor, Federatia Franceza de Rugby precum si corpul medicilor si famacistilor care roiesc in jurul cluburilor si echipelor nationale. Promit sa ramanem conectati. 

3 comentarii:

  1. Excelent blog, domnule Popescu. L-am descoperit aseara si l-am rasfoit luna cu luna din 2010 pana in prezent. Felicitari!

    Cat despre cartea amintita mai sus, recunosc faptul ca stau cu emotii. Sper sa nu izbucneasca un scandal de proportii chiar acum, cand rugby-ul incepe sa se simta din ce in ce mai bine, plus ca suntem si in an de Cupa Mondiala... Totusi, daca lucrurile prezentate acolo se vor adeveri, faptasii trebuie sa plateasca.

    RăspundețiȘtergere
  2. PS. Incep sa curga informatii noi despre acea victorie a Frantei (sub anfetamine) impotriva Noii Zeelaande. Azi, noi marturii.din partea unora, implicati direct. Saint-Andre- ridicol! http://www.telegraph.co.uk/sport/rugbyunion/international/france/11433808/France-drug-scandal-no-surprise-I-knew-they-were-on-something-says-former-All-Black-Wayne-Buck-Shelford.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere