luni, 9 februarie 2015

Cat costa un bilet bun la un meci din Six Nations 2015?


Inteleg un bilet bun un loc in al doilea inel de la sol, pe undeva in sectoarele centrale si fara expunere la soare pe durata meciului. Am initiat aceasta cautare pentru a intelege de ce anume anumite zone ale tribunelor unor stadioane mari precum Millennium sau Twickenham sunt mai populate, altele mai putin. De exemplu, vineri seara, pe Millenium ar mai fi intrat inca circa 2-3000 spectatori, insa locurile in acele spatii costau peste 200 $ fiecare.

Pe viagogo.com/ww/sports-tickets am putut gasi detalii uluitoare despre preturile biletelor la meciurile Six Nations 2015. O sa dau unele exemple care ilustreaza raportul dintre unele variabile care determina aceste preturi: stadionul (marimea investitiilor recente), echipele care joaca (cu cat miza e mai mare, cu atat biletele se scumpesc), sectorul detaliat in unitati foarte mici (locurile sunt expuse la soare pe durata meciurilor ori la ploaie, orientarea geografica, distanta fata de teren), la tribunele paralele cu axul terenului, apropierea sau distantarea fata de linia de centru (la tribunele din spatele buturilor, diferentele sunt insignifiante) si asa mai departe. Exista si bilete (cele mai scumpe) cu pachete tip hospitality
care confera diverse avantaje detinatorului. 

Asa arata o simpla cautare pe criteriile expuse mai sus: inelul 2, centrul terenului, diferite stadioane:

* Murrayfield, 15 februarie, Scotland  vs Wales, 429, 37 $

* Aviva Stadium, 1 martie, Ireland vs England, 2259 $

* Millennium, 14 martie, Wales vs Ireland, 521,37 $

* Twickenham, 21 martie, England vs France, 1752,26 $

Comparati acum cu preturile de pe Arcul de Triumf si nu o sa mai cartiti la bilete de peste 20 lei. Sportul este industrie. Si daca nu produce, moare. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu