duminică, 8 septembrie 2019

In Europa incep sa se stinga luminile.


un meci amical,pana la urma. la retragerea celor trei mari din rugby-ul european- Gatland, Schmidt, (cei din urma sunt, mereu, cei dintai) si inepuizabilul Rory Best. Irlanda 19 - Tara Galilor 10. la eseuri 3-1 pentru gazde. adica Rob Kearney (min.22), Tadhg Furlong (min.47), Van der Flyer (59) si, respectiv, Hadley Parkes. de altfel, eseul cel mai elaborat si frumos. 

cateva constatari, amicale, de asemenea. Sexton arata obosit si a albit desi era tuns scurt, ca de obicei. dar a controlat jocul cat a fost in teren. impreuna cu celalalt coechipier, Conor Murray, excelent sapator dupa baloane si deschizator inspirat. pe faza si mereu bataios #batranul Rob Kearney mai face inca fata la 33 de ani. Irlanda e o echipa in varsta dar vioaie. poate pune probeme serioase oricui din Top 10 dar nu o vad doua partide la rand cu turatie maxima. 

oamenii lui Gatland, modesti si tactic si tehnic. Biggar un fel de cal mort. North are mai mereu om pe el, Halfpenny nu mai este cel din tinerete. In schimb, pentru toti cei amintiti se lupta ca un leu capitanul Alun Wyn Jones. Insuficient, dupa parerea mea ca sa pretinda locul 1. Mathieu Reynal, sec si incisiv, inca ezitant in aplicarea avantajului. deh, franțuz...In concluzie parca am vazut o alta partida din Six Nations. nota 7.

Un comentariu:

  1. am revenit, dupa o pauza de peste un an. motivul a fost un accident diabetic survenit anul treut in august. a urmat o perioada destul de lunga de recuperare si revenirea tonusului necesar pentru a scrie din nou. asa ca, dupa cateva luni de antrenamente pe Facebook, grupul Rugby links liaisons dangereuses, administrat de Traian Musatescu, Dumitru Grig si Petre Artene, ma simt in stare sa relatez despre RWC Japonia 2019. So, follow me, if that counts!

    RăspundețiȘtergere