duminică, 12 iunie 2016

Montpellier Herault, cea de-a doua semifinalista in Top 14


Montpellier 28 Castres Olympique 9. Conform calculelor hartiei. filiala sud-africana a lui Jack White si-a asigurat semifinala printr-o prestatie superioara. Trei eseuri la zero, dominare teritoriala evident si o aparare impenetrabila pentru adversari.  Regretabile au fost actele de agresivitate in special din repriza a doua cand Jannie du Plessis a vazut galben pentru o serie de lovituri inacceptabile aplicate unui adversar care nici macar nu l-a jenat intr-o gramada spontana. Eliminarea pilierului a creat un mare moment de confuzie, nemaivazut in top 14. La prima gramada, Montpellier ar fi trebuit sa inlocuiasca pilierul dar nu aveau rezerve pe acest post. Pertractarile au durat circa 4-5 minute iar solutia a fost trecerea lui Bismarck du Plessis de pe postul de taloneur pe cel de pilier, Ivaldi urmand sa intre taloneur.,Jenant momentul chiar si pentru Jack White. Noroc cu rabdarea arbitrului Laurent Cardona, calmul acestuia fiind pus la incercare si in alte ocazii, cand nervii jucatorilor au cedat din pricina tensiunii. Si nu totdeauna cei din Castres au fost responsabili. Dupa fluierul final al partidei a urmat un cafouillage generalizat, la care au participat si rezervele. Noroc ca in rugby sunt mai frecvente imbrancelile si smuciturile, evitandu-se pumnii si alte lovituri periculoase. In minutul 30, Bismarck du Plessis a avut un gest de o sportivitate rara: vazand ca adversarul Capo Ortega, uruguayanul de la Castres, cade secerat de o comotie, ii face spontan un protege ca sa nu mai fie atins de alti jucatori si il intoarce pe o parte pana la intrarea pe teren a medicilor. Si nu Bismarck este medicul in familie, ci eliminatul Jannie. Ironic, nu-i asa?

                          1022.6666666666666x767__origin__0x0_Montpellier_Anthony_Tuitavake_and_Jesse_Mogg_

                         Timoci Nagusa si Jesse Mog, rachetele din Montpellier.

In ansamblu, a fost un meci mai mult decat vioi, rugby in mare viteza cu destul de putine erori de manipulare a balonului. Castres s-a aruncat spre buturile adversarilor intreaga repriza a doua insa nici un moment nu au reusit sa le sparga apararea. Kockott a muncit mult dar haotic in aceasta directie. Mihaita Lazar a intrat si el pentru Castres prin minutul 55, ca sa contracareze forta de atac a gramezii din Montpellier. Daca ar fi sa-i dau un calificat ivacestui meci, i-as pune A- (adica un opt). 

Asadar, vineri vom avea semifinala Clermont Auvergne - Racing 92 iar sambata Toulon - Montpellier. Va asigur ca vom avea ce vedea. Pe curand, prieteni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu