miercuri, 8 iunie 2016

Mondialul U20 a inceput cu o surpriza


Ieri s-au desfasurat meciurile primei runde din faza grupelor acestui campionat. Care campionat se desfasoara in acest an in Anglia, aria Manchester si imprejurimi.

Cele trei serii de meciuri din faza grupelor sunt programate pe datele de 7, 11 si 15 iunie.

Grupele au urmatoarea componenta:

A. Noua Zeelanda, Irlanda, Tara Galilor, Georgia;
B. Anglia, Scotia, Australia, Italia;
C.Africa de Sud, Argentona, Franta, Japonia.

Surpriza inregistrata ieri a fost produsa in grupa Angliei, multipla detinatoare a titlului mondial. Scotia a invins Australia cu 15-10. 

Un alt rezultat surprinzator, dar nu tocmai pentru ca mai exista antecedente, s-a produs in grupa C. Argentina invinge Franta cu 24-15.

In rest, rezultate normale, in special pentru principalele candidate la titlul, Africa de Sud, Noua Zeelanda si, pentru gazde, Anglia.

Africa de Sud - Japonia 59-19
Anglia - Italia 48 - 10
Noua Zeelanda - Georgia 55-0.

Dupa un meci foarte strans, Irlanda a castigat la un singur punct diferenta in fata Tarii Galilor. 

La o prima impresie, au surprins placut evolutiile Argentinei si Scotiei, Pentru Argentina este o imagine placuta sa vedem viteza cu care academiile de juniori s-au adaptat la obiectivele ambitioasei federatii in doar un an de rugby profesionist. Scotia este si ea in crestere notabila, sincrona (si ca stil de joc, creativ si variat) cu evolutiile selectionatei "mari".

Favoritele, Aglia, Noua Zeelanda si Africa de Sud au obtinut scoruri mari si cu eseuri multe pentru ca si diferenta valorice fata de adversarele de ieri a fost foarte mare. 

                           

Jonah Lowe, unul dintre marcatorii celor noua eseuri ale Noii Zeelande. De urmarit si Jordie Barrett, fratele mai mic al lui Beauden precum si Shawn Stevenson.




                          

Africa de Sud a reusit opt eseuri. De urmarit Jeremy Ward si J.T. Jackson.




                           

Anglia a inscris si ea cinci eseuri. In imagine, Harry Malinder, 19 ani, fiul lui Jim Malinder, directorul de rugby de la Northampton Saints. Anglia, se vede, mentine traditia fiilor de antrenori de elita  care se formeaza in U18, U20: Dupa Owen Farrell si George Ford, va veni si randul lui Malinder jr. sa bata la usa selectionatei Angliei.

Partidele sunt transmise, ca de obicei in ultimii ani, de stream-urile dedicate acestui sport. In mod sigur, veti gasi in cateva zile si rezumate youtube.

Atasez rezumatul finalei de anul trecut, cand Noua Zeelanda si-a luat titlul inapoi, dupa doi ani de dominatie engleza.  https://youtu.be/Kqv5m8rp1Kw 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu