duminică, 25 ianuarie 2015

Se cunosc sfert-finalistele ERCC


S-au jucat azi ultimele partide din grupe. In grupa 1-a, Clermont-Auvergne 18- 3 Saracens. In grupa a 4-a, jocul rezultatelor a scos-o pe Toulouse din cursa: Monpellier 27- 26 Toulouse si Bath 20- 16 Glasgow Warriors. In clasamentele celor doua grupe: Clermont-Auvergne 22 puncte, Saracens 17 puncte (Sarries au prins ultimul loc al calificarii) si, respectiv Bath (ce surpriza!) cu 19 puncte si Toulon cu 17 puncte (dar punctaj mai slab decat Saracens)

Bath  vs. Glasgow Warriors a fost un meci pe viata si pe moarte. Revelatia campionatului englez din acest an a reusit victoria dupa cinci rasturnari de situatie, a condus sau a fost condusa. O echipa echilibrata, capabila de joc in mare viteza, un playmaker foarte inspirat azi, George Ford. Scotienii, foarte imaginativi, buni in aparare si iuti in atac au condus in mare parte ostilitatile, au creat mai multe situatii de castig decat englezii dar au pierdut, pot sa spun asta, din naivitate, pe final de meci.  Si Clermont vs Saracens a fost o intalnire disputata. Risipa de energie, atacuri percutante, aparare de beton armat si multe, prea multe personalitati, in sensul bun, in acelasi timp pe teren. Englezii au cedat pentru ca imaginatia auvergnatilor a fost mai evidenta. Rivalul lui George Ford, Owen Farrell a fost inlocuit repede, in prima reriza, pentru lipsa de randament. DE partea cealalta, la inaltime, fratii Vunipola dar si Nick Abendanon, englez de "import" in Franta, poate modelul lui Mike Brown.

In final, dupa 6 etape, clasamentul neoficial al celor 8 opt echipe calificate este:

  1. Racing Metro 24 puncte
  2. Toulon 22 puncte
  3. Clermont Auvergne 22 puncte
  4. Leinster 20 puncte
  5. Northampton 19 puncte
  6. Bath 19 puncte
  7. Wasps 18 puncte
  8. Saracens 17 puncte 
Interesant este ca situatia echipelor din Anglia este foarte asemanatoare clasamentului la zi din Premiershp: 1, Northampton, 2, Bath, 3.Saracens, 4. Wasps.

Conform regulamentului, primele 4 echipe vor juca pe teren propriu iar ordinea este stabilita dupa schema loc 1-loc 8, loc 2-loc 7, loc 3-loc 6, loc 4-loc 5.

Astfel, sferturile de finala vor fi Racing Metro-Saracens, Toulon -Wasps, Clermont Auverge-Northampton, Leinster-Bath. Partidele se vor disputa pe 3/4/5 aprilie. Semifinalele s-au tras asta seara la sorti: invingatoarea dintre Toulon si Wasps cu invingatoarea dintre Leinster si Bath plus invingatoarea dintre Clermont Auvergne si Northampton cu invingatoarea dintre Racing Metro si Saracens.

Si toate astea se vor petrece imediat dupa Six Nations 2015. Ce primavara vom avea, prieteni! Sa ne bucuram de rugby!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu