duminică, 11 ianuarie 2015

Daca as fi...(2)



A doua zi a etapei 13 din Aviva Premiership. Un singur meci atractiv, Harlequins-Leicester Tigers.  La gazde au revenit in teren doua din piesele lor de baza, Marler si Robshaw. De urmarit, in continuare, duelul dintre Danny Care si Ben Youngs, pentru titularizarea in tricoul cu nr.9. Care a inceput sa inscrie cate un eseu ijn fiecare partida, e un avantaj ofensiv. La oaspeti, revenit din accidentare, Tom Croft. Doua uverturi, Botica si O.Williams, care nu prea conving ca playmakeri. Mike Brown, in linia lui obisnuita, poate cam prea mult avansat, atrage placajele si pierde, deseori,  balonul. Marland Yarde, sclipitor in unele momente, perdant in celelalte, devine periculos in supranumeric. De folosit in intalnirile cu Scotia, Italia si Tara Galilor. Excelent oldboys-ul Nick Easter, a muncit cam cat toti ceilalti din linia a treia la un loc. Pe merit, omul meciului. Ar merita un tricou de titular cu Franta. Pierderea lui Ben Morgan trebuie recuperata intr-un fel sau altul dar Easter nu este pregatit pentru toate partidele din Six Nations. Jack Clifford a condus foarte bine maul-urile si este util in recuperarile din margini. De tinut in asteptare, sa confirme. Toata linia a treia a Quins ar merita o nota aparte. Tigers nu mai au forta de atac. Cele doua sageti, Miles Banjamin si Vereniki Goneva sunt individualitati nu oameni de echipa, asta este si motivul pentru care nu sunt sustinuti in atac si construiesc pe cont propriu. Manu Tuilagi intarzie sa se refaca. KItchener si Parling au pierdut cateva baloane la margine si nu s-au sincronizat cu Croft. In ansamblu, un meci dinamic in prima repriza, de conservare in a doua. Harlequins, cu bonusul pentru patru eseuri, revine in proximitatea cvartetului de virtual semifinalisti (la un punct de Leicester, locul 6 si la doua puncte de London Wasps, locul 4, surprinzator). S-ar prea putea ca Tigers sa termine competitia pe un loc neeligibil pentru semifinale. 

P.S. L-am trmis pe Rownie (n.a.- Graham Rowntree, antrenorul cu inaintarea) sa vada meciul de la oficiali, eu am stat incognito in partea opusa. 

In top 14, status-quo in clasament. Stade Francais, Clermont Auvergne si Toulon s-au mai distantat un pic de Racing Metro, locul 4.  Meciul direct Toulon-Racing Metro a fost excelent. In minutul 27, Toulon dezlantuit conducea cu 22-3. Doi jucatori parizieni fusesera eliminati (cu galben), Plante si Jamie Roberts. In minutul 62, oaspetii revin la doua puncte diferenta 22-20! Revenirea lui Matt Giteau a pus ordine in jocul gazdelor, daca ar fi sa ne raportam doar la meciul de saptamana trecuta cu Stade Francais. Au inscris  patru eseuri-Halfpenny, Juan Smith, Habana, Giteau si au incasat punctul bonus. Francilienii au pierdut bonusul, pentru ca diferenta a fost mare, 32-23. In ultima partida a zilei, in ciuda diferentelor de renume, Clermont invinge Brive cu 44-20 dar mai greu decat o arata scorul. Auvergnatii raman lideri, la egalitate de puncte cu Stade Francais. 

P.S. Azi am vazut lista cu intregul lot al toulonezilor: 60 jucatori. 34 jucatori pe gramada, 9 in grupul mijlocasilor, 17 pe linia de fund. Impresionant. Si Boudjellal pare sa nu se mai opreasca.

De saptamana viitoare, revenim la cupele europene. Bucurati-va de rugby, prieteni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu