sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Daca as fi ...


Chiar asa, daca as fi Stuart Lancaster, cum as proceda? Gandul asta mi-a venit dupa ce am realizat ca mai este o luna pana la Turneul celor 6 Natiuni si ca, la ore concurentiale pe stream-uri, prefer sa ma uit la partidele din Aviva Premiership. In defavoarea Top 14. 

Asta mi s-a intamplat din nou, ieri. La concurenta erau, ora 21,45, Gloucester-Saracens si Stade Francais-Castres. Ambele echipe din Top 14 erau de urmarit. Castres in cursa sa contra-cronomentru pentru a evita translatia lenta dar sigura in D2. Si asta dupa ce jucase ultimii doi ani la rand, in compania FC Toulon, finala campionatului LNR. Stade Francais pentru ca in, dinamica momentului, putea reveni, macar pentru o zi, din nou lidera Top 14.

In Premiership, situatia era putin diferita. Saracens e, pentru moment, la mai multe puncte distanta de Northampton, liderul sezonului. Dar este in grupele Champions Cup, cu sanse relative de a intra in faza optimilor. Gloucester a fost mai mereu o echipa de mijlocul clasamentului, in ultimii ani. Dar, si de aici incepe nebunia, a dat mai multi jucatori selectionatei Angliei in ultimele doua sezoane. Precum Jonny May, Ben Morgan, Billie Twelvetrees, Tom Palmer s.a.  Aparitii trecatoare sau titulari mai mult de un sezon. De partea cealalta, Saracens era echipa mai titrata. Mai multi jucatori selectionati pentru Anglia: Richard Wigglesworth, Charlie Hodgson, fratii Billie si Mako Vunipola, Brad Barritt, Owen Farrell, Alex Goode, Chris Ashton...Si atunci cum sa nu te crezi Stuart Lancaster, macar pe durata meciului? 

Asa ca am ales, fara ezitare, Premiership. Si pentru  ca urma sa arbitreze J.P.(the Fox) Doyle, unul din arbitrii mei preferati. Evolutia scorului nu a fost atat de interesanta. Doua eseuri pentru gazde, trei eseuri pentru oaspeti (unul de penalizare in minutul 8). Transformari ratate de ambele parti. Minutul 80: rasturnare de situatie. Conducea Saracens cu 23-21. O neregula in gramada la centrul terenului si Gloucester primeste o penalitate. Pana atunci, James Hook ratase de trei ori, din pozitii mai avantajoase. Dar galezul transforma si aduce victoria gazdelor la un punct diferenta, 24-23. O victorie de orgoliu, conforma cu jocul, mai ales in a doua repriza, cand Saracens s-a cam chinuit in aparare.

Cum ar arata fisele jucatorilor observati de selectionerul din mine (perspectiva este cea a apropiatului Six Nations): "Billie T. Foarte mobil, bun in aparare, individualist in momente critice (nu a pasat lui May din 10 m, in repriza intai, si a fost placat), de evitat in jocul cu Irlanda; Jonny M, Capabil de explozii spectaculoase, in mare viteza, nu se descurca bine in aglomerari mai mari de trei jucatori, evita sa placheze in propriul 22, viteza impresionanta cand e liber pe aripa, in superioritate este sigur om de eseu, este o solutie pentru oricare din meciurile  Turneului ; Ben Morgan, ca de obicei angajat fizic dar cu inteligenta, a spart de opt ori apararea S, bun plasament tactic, si-a servit echipa cu multe baloane, accidentarea lui pare sa fie nu prea serioasa, om de baza cu Wales si Irlanda; Billie V. a pierdut, cat a fost pe teren, duelul cu Morgan, a placat mult dar a si inaintat cu balonul in momentele decisive, indecizie in faza eseului lui Mako, de folosit ca alternativa cu Morgan, Mako V. util in spontane, face inca destule greseli de manuire a balonului, nu se orienteaza bine in maul-uri dar este muncitor si motivat, alternativa 2 sau 3 indiferent de meci, Alex G, se poate conta pe el la lovituri de picior scurte si medii, vede bine terenul dar nu are precizie in loviturile lungi, destul de stereotip in deschiderile de dupa gramezi, plasament modest in jocul din 22-ul advers, alternativa 3 dupa Farrell si Ford, numai in caz de indisponibilitati, Chris A.nu a vazut offside-ul in care se afla cand a primit pasa de eseu, sta prea mult retras pe fund si nu isi face singur baloane, asteapta sa fie servit, a mai pierdut din viteza dar castigat la kilograme (sic!), nu prinde lotul anul asta". 

Ceilalti virtuali membri ai lotului Angliei nu au jucat in aceasta partida. Asa ca "sarcina" selectionerului a fost usoara. Azi se mai joaca 
SalevsNorthampton16:00(Ro)
BathvsWasps17:00
HarlequinsvsLeicester
17:15

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu