duminică, 25 ianuarie 2015

De azi vor ramane doar 8


Ieri am avut cateva rezultate normale in ultima etapa a grupelor Champions Cup. De exemplui, Toulon s-a impus cu 26-3 in fata celor de la Llanelli Scarlets. Sau Harlequins la Castres, 40-14. Dar si cateva rezultate mai putin normale. La Treviso, Benetton , dupa un meci cu multa schimbari de situatie, se impune, in final, in fata mult mai experimentatilor galezi de la Ospreys, 23-20!  In fata multiplilor campioni de Leinster, Wasps smulge un rezultate de egalitate, 20-20, cu care, in functie de jocurile de azi, pot ajunge in optimi. Ca rezultat "normal" as putea indica victoria destul de categorica a celor de la Ulster in fata umbrelor de la Leicester, o echipa de nerecunoscut, 26-7. Dar surpriza s-a produs la Northampton, unde parizienii la de la Racing Metro s-au organizat impecabil si au umlit probabila castigatoare a Premiership din acest sezon, 32-8. 

Din jocul rezultatelor se cunosc deja cinci din cele opt echipe care vor accede in sferturi de finala. Grupa a 5-a a fost castigata de Racing Metro, cu 24 puncte, Pe locul doi, pozitie eligibila in principiu, cu 19 puncte, invinsa de ieri, Northampton. 

Din grupa a 3-a, se califica, de pe prima pozitie, cu 22 puncte, Toulon. 

Irlandezii de la Leinster, castiga grupa a 2-a, cu 20 puncte. Pe locurile 2 si 3, la egalitate de puncte, 18, Wasps si Harlequins. Dar, este posibil ca mai departe sa mearga Wasps.

Azi se joaca Montpellier- Toulouse(16 puncte, dupa 5 etape); Bath (15 puncte)- Glasgow, Clermont Auvergne (18 puncte)- Saracens (17 puncte) si Munster-Sale Sharks. 

Ierarhia, dupa 6 etape, in functie de care se programeaza meciurile sferturilor (echipele de pe primele patru locuri vor juca pe terenul de acasa):

1. Racing Metro, 24
2. Toulon, 22
3. Leinster, 20
4.Northampton 18
5. Wasps 18.

Clermont, Toulouse si Bath au sanse sa completeze lista de mai sus. Daca asa se vor intampla lucrurile, vom avea in sferturi patru echipe din Franta, trei din Anglia si una din Irlanda. La ora 7, asta seara vom cunoaste rezultatele finale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu