luni, 30 octombrie 2017

Springboks, noiembrie 2017, o alta fata?


Allister Coetzee (si nu mi-e clar cate sunt deciziile lui) va avea drept adversari in noiembrie Irlanda, Franta, Italia si pe 2 decembrie Tara Galilor. SARU a luat unele decizii privind dreptul de a fi selectionati al jucatorilor care activeaza in strainatate. De exemplu, Franco Mostert, Louw, Jantjies vor juca in primele trei partide dar nu vor juca contra Tarii Galilor pentru ca meciul este in afara ferestrei competitionale. De ce asa? Nu stiu sa raspund. In tot anul 2017 au fost promovati 8 jucatori noi, cifra care este cea mai mare de dupa Cupa Mondiala din 2015, perioada in care au fost chemati la lot 18 noi jucatori. SARU probabil considera ca numai cei ce activeaza in campionatul intern si in competitiile acestuia merita sa fie numiti Boks. In paralel, p;olitica de a promova jucatori ai minoritatilor nationale continua. In lotul de 34 sunt 10 jucatori de culoare.

Au fost rechemati la lot Oupa Mohoje, Coennie Oosthuizen si Francois Venter, absenti la partida finala cu Noua Zeelanda din Rugby Champioship. Eben Etzebeth va continuia sa fie capitan. Se va reface perechea cu Lood de Jager. Se considera ca punctele tari ale inaintarii vor proveni din reunirea duo-ului Uzair Cassiem si Tendai Mtawarira.  Impreuna cu Malcolm Marx vort face o impresionanta masinarie de tocat adversari. 

Sunt accidentati Warren Whiteley, Jaco Kriel, Francois Malherbe, Jan Serfontein, RuamnCombrinck.

Vor fi promovati inca  patru rookies: Warrick Gelant, Louis Schreuder, un alt du Preez, Dan , si Lukhanyo Am.

Inaintasi (19): Uzair Cassiem, Lood de Jager, Ruan Dreyer, Dan du Preez, Jean-Luc du Preez, Pieter-Steph du Toit, Eben Etzebeth, Steven Kitshoff, Siya Kolisi, Francois Louw, Wilco Louw, Malcolm Marx, Bongi Mbonambi, Oupa Mohojé, Franco Mostert, Tendai Mtawarira, Trevor Nyakane, Coenie Oosthuizen, Chiliboy Ralepelle,
Aparatori (15): Lukhanyo Am, Curwin Bosch, Andries Coetzee, Ross Cronjé, Damian de Allende, Warrick Gelant, Elton Jantjies, Jesse Kriel, Dillyn Leyds, Rudy Paige, Handré Pollard, Raymond Rhule, Louis Schreuder, Courtnall Skosan, Francois Venter..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu