luni, 9 octombrie 2017

S-a incheiat Rugby Championship, fara surprize.


Rezultate in ultima etapa: Argentina 20-Australia 37. Australia ocupa locul 2 in editia acestui an, cu 15 puncte. Africa de Sud 24-Noua Zeelanda 25.  Nu mai era nici un mister, All Blacks isi mai adjudecau inca un trofeu in aceasta competitie inca dinaintea partidei de la Johannesburg. Boks sperau sa mai traiasca o data momentul 2014, cu victorie asupra campionilor mondiali. N-a fost sa fie, au terminat in 14 jucatori prin eliminarea abuziva, dupa unii, a lui De Allende si la un punct diferenta fata de invingatori. Meciul a fost perfect. Dinamic, fara prea multe greseli, arbitrat corect (pana la un punct), in vitreza si cu multe combinatii, evident exersate indelung. Un meci de nota 9+.  In urma eliminarii, Damian de Allende a fost sanctionat de SANZAAR Foul Play Review Committee doar cu un avertisment. Ceea ce spune multe despre gravitatea abaterii si precipitarea lui Jerome Garces de a tine partea TMO-ului. 

Ca indicator al eficacitatii pe teren, Bernard Foley (Australia) este jucatorul numarul 1 al acestei editii, cu 80 puncte, urmat de Beauden Barret (Noua Zeelanda) cu 70, Elton Jantjies (Africa de Sud) cu 68 si Nicolas Sanchez (Argentina), la mare distanta, cu 46 puncte.

Cele mai multe eseuri le-au marcat in aceasta editie doi jucatori: Rieko Ioane (Noua Zeelanda) si Israel Folau (Australia), cu cate 5 eseuri. 4 eseuri a inscris un alt All Blacks, Damian McKenzie, un fundas aparte. 

Cele mai multe puncte din transformari de eseu: Beauden Barrett 46, 40 Bernard Foley, 30 Elton Jantjies. 

Cele mai multe puncte din penalitati: 33 Elton Jantjies, 30 Bernard Foley si 24 Nicolas Sanchez. 

Torti cei patru mijlocasi la deschidere (ai celor 4 echipe) au marcat impreuna 40.5% din totalul punctelor inscrise in cele sase etape. Impresionant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu