luni, 30 octombrie 2017

Sezonul dificil continua: cupele europene plus campionatele interne


Alternanta intre meciurile interne si cele din cupele europene pun la grea incercare toate echipele din cele doua campionate majore din Europa. 

Sfarsitul saptamanii trecute, etape de campionat intern.  In Top 14, rezultate scontate: Toulon 41-24 Brive; Lyon 52-18 Oyonnax; Pau 16-22 Montpellier; Clermont Auvergne 33-10 Stade Francais;  La Rochelle 37-21 Toulouse. Campioana editiei trecute, Clermont ramane pe locul 10. 

Clasamentul actual, dupa 8 etape arata astfel : 1. Lyon 32 puncte, 2. Montpellier 28 puncte, 3. La Rochelle 26 puncte (a castigat foarte clar ieri in 14 oameni in fata lui Toulouse), 4. Toulon 24 puncte, 5. Toulouse 24 puncte, 6. Bordeaux Begles 22 puncte

In Cupa Campionilor, La Rochelle conduce in grupa 1 cu doua meciuri castigate din doua, ambele cu bonus ofensiv, 10 puncte.  Clermont, tot doua din doua dar numai un punct bonus, 9 puncte si locul 2 in grupa a 2-a, dupa Saracens, cu 10 puncte. Toulon  este pe locul 2 in grupa 5, cu 8 puncte, la fel ca Bath, dar cu o diferenta de puncte mai mica. Montpellier este pe locul 3 in grupa 3, cu 3 puncte iar Racing 92, pe locul 3 in grupa a 4-a cu 5 puncte, doar la i punct distanta fata de locurile 1 si 2, Leicester Tigers si Munster. 

Cu sanse teoretice de a merge in fazele superioare avem La Rochelle, Toulon si Racing. Din cele trei echipe, La Rochelle si Toulon sunt echipele din Top 14 cu cele mai bune perspective. Dintre acestea doua, Toulon pare echipa cu cele mai mari resurse, datorita lotului si efectivului apt de efort prelungit. Plus ca dau si cativa jucatori importanti lotului Frantei pentru meciurile din noiembrie (Trinh-Duc, Bastareaud, Guirado, Belleau). 

In Premiership, fara surprize: Northampton 22-38 Wasps (care continua sa ramana pe locul 9); Sale Sharks 6-10 Exeter Chiefs; Newcastle Falcons 13-30 Leicester Tigers; Saracens 44-13 London Irish. 

Clasamentul este dominat, in continuare de Saracens si Exeter Chiefs, ca si anul trecut, in prima sa parte. Saracens 28 puncte, Exeter Chiefs 26 puncte, Leicester Tigers 21 puncte, Bath 21 puncte, Harlequins 20, Northampton 20 puncte. 

In Cupa campionilor, echipele engleze conduc in grupele 2,3,5 prin Saracens 10 din 10,  Leicester 6 din 10 si Bath 8 puncte.  Exeter Chiefs, locul 2 in grupa 3, cu 8 puncte (dupa Leinster, cu 10 din 10)  completeaza echipele care au sanse teoretice sa avamnseze in fazele superioare ale competitiei. Sa nu uitam si pe Wasps , in revenire de forma in campionat dar cu lotul decimat de accidentari. Este totusi pe locul 2 in grupa 1, dar cu 5 puncte, cu o diferenta bunicica, 21 puncte. Tot in revenire de forma se afla si Leicester care si-a imbunatatit sensibil lotul de jucatori ( Ford si May, de exemplu ca si fratele cel mai mic, Fred Tuilagi). Matt O'Connor a indus o alta atmosfera in echipa, aceasta jucand fara ezitari, pe atac, in deplasare. 

Putem spune ca din decembrie incepe greul. Etapa a treia, dintre 8-10 decembrie programeaza intalniri tari: 8 decembrie-Glasgow Rangers vs Montpellier; 9 decembrie -Toulon vs Bath Rugby si Munster vs Leicester Tigers; 10 decembrie - La Rochelle vs. Wasps, Saracens vs Clermont Auvergne si Exeter Chiefs vs. Leinster.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu