duminică, 1 octombrie 2017

Rugby Championship: batalia pentru locul 2 inca nu s-a terminat. Inca un egal.


Etapa a cincea a Rugby Championship nu a reusit sa transeze rivalitatea dintre Africa de Sud si Australia pentru ocuparea locului secund in actuala editie. Dupe cele doua meciuri de ieri Africa de Sud are 13 puncte iar Australia 10. In intalnirile directe, doua egalitati, 25-25 la inceputul lunii septembrie, 27-27 la sfarsitul acesteia.

Cum stim cu totii, All Blacks sunt neinvinsi si cu aproape maxim de punctaj , 24. Saptamana viitoare, Noua Zeelanda urmeaza sa joace in Africa de Sud iar Australia in Argentina.  Acestea fiind datele, cele trei puncte diferenta intre pretendentele la locul doi al clasamentului editiei nu sunt insurmontabile pentru Wallabies. Mai ales din perspectiva faptului ca Noua Zeelanda joaca intr-o alta liga. Si, mai ales pentru ce au aratat ieri, jucand acasa, Springboks.

Partida de la  Bloemfontain a fost destul de ciudata, desi echipele s-au straduit sa castige prin orice mijloace. Un arbitraj care n-a vazut (nici sanctionat) repetate pase inainte sau a acordat mult prea muilte avantaje cand nu era evident ca avantajele vor servi jocului) a creat cadrele unui meci haotic. Partida a fost, in linii mari, foarte disputata. Australia a condus in patru randuri, Boks au recuperat de fiecare data. Energia celor doua echipe a fost la cote maxime, si in bine si in rau. Nu-mi iese din minte cum Leyds il cara metri pe Folau care se prinsese de parul lui si nu vroia/putea sa renunte la acel balon. Inadmisibil pentru un jucator de talia lui Folau. (Si arbitrul nu a acordat decat o penalitate, cand faza merita rosu direct, pentru ca a fost un gest, la nervi, premeditat al lui Israel Folau). De partea cealalta, Boks construiau faze de atac si pierdeau baloanele fie prin erori de manuire fie prin pase gresite. Inadmisibil de multe pentru o echipa de elita.  

De la Boks mi-au placut ubicuul Malcolm Marx, campionul tusei Eben Etzebeth, mereu tanarul Cronje, aripile Skosan si Leyds, universalul Serfontein.  De la Wallabies au propus si au reusit sa convinga atotprezentul Hooper, Kurtley Beale, Tevita Kuridrani, Mc Mahon, Reese Hodge si, jucatorul nou promovat Marika Koroibete (pentru ambele eseuri ale sale)..

Daca ar fi sa dau o nota acestei intalniri, ea ar fi 7.

Tarziu dupa miezul noptii, la Buenos Aires (dupa multe experimente prin alte orase), Argentina urma sa provoace All Blacks la un meci de totul sau nimic. Nu numai ca nimic nu le-a iesit gazdelor dar au si incasat cinci eseuri (Kieran Read-2, , McKenzie, Waisake Naholo si  David Havili. Beauden Barret nu a reusit eseul si in acest meci dar s-a revansat transformand patru din cele cinci eseuri si o penalitate. Nota acestei partide:8.

Statistica eficientei jucatorilor arata astfel, dupa cinci etape: 1. Beauden Barret-67 puncte (3 eseuri, 8 penalitati, 23 de transformari de eseu); 2. Bernard Foley-63 puncte (1 eseu, 8 penalitati, 17 transformari); 3. Elton Jantjies-61 puncte (1 eseu, 10 penalitati, 13 transformari); 4. Nicolas Sanchez-36 puncte (1 eseu, 6 penal;itati, 5 transformari, 1 drop-goal). 

Cele mai multe eseuri (cinci) apartin furiosului (azi noapte) Israel Folau - 5.

Saptamana viitoare:  Africa de Sud-Noua Zeelanda si Argentina-Australia. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu