duminică, 18 iunie 2017

World Rugby U20: Anglia 17 - Noua Zeelanda 64, not a shame!


Pentru sensibilitatea englezeasca nu trebuie sa fie nici o rusine ca azi echipa lor a pierdut. Orice alta echipa pierdea. Poate la un scor cu mult mai mare. 

Cu acest titlu, Baby Blacks inregistreaza 6 victorii in competitia ce a debutat in 2008. Anglia a castigat 3 trofee dar a fost si de 5 ori finalista. Intre Noua Zeelanda si Anglia, s-a mai intercalat si Africa de Sud in 2012 (campionatul s-a derulat chiar in Africa de Sud). 

Junii de azi, viitori mari jucatori (chiar daca doar unii dintre ei) au facut risipa de energie si de procesdee de joc. Mai mult Baby Blacks, mai putin englezii, care au risipit prea multe baloane si din executii imperfecte si din off-load-uri oferite adversarilor. S-au mai risipit puncte pe erorile din lovituri de pedeapsa sau transformari. Anul acesta au fost nominalizati pentru titlul de jucator al turneului cate doi jucatori din Anglia (Zack Mercer-capitanul echipei si Gabriel Ibitoye), doi din Noua Zeelanda (Tiaan Falcon si Wil Jordan) si Juarno Augustus din Africa de Sud.  

Printre jucatorii exponentiali din turneele din anii trecuti sunt cativa care au atins nivelul maxim international precum George Ford, Handre Pollard, Ian Serfontein, Aaron Cruden si Julian Savea sau Sam Davies (Tara Galilor) sau Jordie Barret remarcat in turneul de anul trecut.titular in acest an. 

Cu cele 9 (noua) eseuri de azi, Noua Zeelanda contabilizeza 41 si este cea mai eficienta echipa. Si la numarul de puncte marcate conduc tot Baby Blacks, cu 280. La indicatorul cele mai multe puncte inscrise conduce Tiaan Falcon (67). Sud-africanul Juarno Augustus a inscris cele mai multe eseuri, 7.


Pentru locul trei, Africa de Sud a invins Franta cu 37-15. 

Ceremonia de premiere si, apoi, de inchidere a fost emotionanta, Baby Blacks dorind sa multumeasca intr-un fel aparte publicului si gazdelor georgiene. Au executat un kapa o pango in fata tribunei principale si in semn de gratitudine. 

cinstirea publicului

In fine, de mentionat si premiera media de la aceasta editie, rezumatele fazelor initiale si ale jocurilopr din grupe apoi meciurile integrale, precum cele de azi, pentru stabilirea locurilor din ierarhie, a fost transmise pe Facebook. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu