duminică, 18 iunie 2017

Africa de Sud si Anglia si-au mai tras cate o dubla.


Rezultatele partidelor de ieri: Fiji 22 - Italia 19, Australia 19 - Scotia 24, Japonia 22 - Irlanda 50, Africa de Sud 37 - Franta 15, Argentina 25 - Anglia 35, Canada 9 -  Romania 25.

Surprinzatoare evolutia scotienilor in ciuda adversitatii arbitrale, 3 -3 la eseuri. Premiera pentru Romania: victorie in Canada si inca in 14 oameni, Turashvili fiind eliminat inca din prima repriza.

La Durban, orasul in care s-a nascut fundasul selectionatei Frantei Scott Spedding, Springbok aveau sa faca o figura mai frumoasa decat cu o saptamana in urma. Revenirea lui Sia Kolisi a dinamitat, parca, atacurile sud-africanilor. Pereche de centri Cronje si Jantjies au facut posibile cam atatea baloane de atac cam cate au castigat in joc, linia a treia - Colisi, Mohoje (Oupa) si Whiteley- au contrat contra-atacurile franceze dar au si deschis solutii noi de joc pentru rapizii Skosan, Mapoe sau Serfontein. Numai in linia 1, bestia Mtawarira a avut de furca serios cu Rabah Skimani si, doar putin, dupa schimbare cu Uini Atonio. Malcolm Marx creste in valoare pe zi ce trece, facandu-l uitat pe inaintemergatorul sau Bismarck du Plessis. De remarcat si Franco Mostert care l-a suplinit foarte eficient pe absentul Lood de Jaeger. Patru eseuri la doua a fost scorul real din teren pabna la sfarsitul partidei. Unul din cele mai frumoase eseuri a fost cel din minutul 3, al lui Scott Spedding, facut de Penaud.  La Boks, coperta de inchidere a meciului a fost asigurata de eseul lui Sia Kolisi, care a incununat pofta sa de joc de ieri. Pentru elevii lui Guy Noves sud-africanii s-au devedit, din nou, a fi prea puternici.  Jucatorii in echipament inchis nu s-au prea legat si nu au creat momente de stress asuopra sud-africanilor. Doar tentativele de replica ion atac ale lui Maestri si Taofifenua au fost mai periculoase insa apararea imediata a Boks le-a rezolvat rapid. Sub un arbitraj corecrt si decis (australianul Ben O;Keeffe), diferenta de valoare dintre gazde si oaspeti s-a mentinut aceeasi si saptamana asta. Ba parca victoria a fost mai neta ieri decat acum sapte zile. Incet, incet, elevii lui Allistar Coetzee incep sa devina echipa de temut care era pe vremea lui Heineke Meyer sau Peter de Villiers. Noua generatie de jucatori capata, pe zi ce trece, statura internationala majora. Al treilea meci al seriei, de sambata viitoare, va putea fi confirmarea acestei tendinte.  Si Franta a crescut sub conducerea lui Noves, are jucatori tineri suficient de calificati pentru nivel international dar inca nu sunt o echipa. Ma gandesc la supertalentatul Baptiste Serin care ieri nu a facut mare lucru si a trebuit sa fie inlocuit in min. 55. Sau la la fel de tanarul Penaud care nu s-a legat nici cu Huget, nici cu Fickou.  O partida de nota 8. Vom vedea mai departe.

In celalalt meci, la Santa Fe, pe fostul stadion Evita Peron, actualmente purtand numele unui general din razboiul de independenta, Los Pumas au intrat pe teren cu aceeasi pofta de joc revelata saptamana trecuta. Dupa eseul din minutul 5 (Chris Ewels) vine imediat contra-eseul lui Tuculet. La fel: dupa eseul lui Pierce Francis (min. 31), Pablo Matera inscrie si el eseu dupa pauza.  Mike Brown ii creaza oportunitatea de eseu lui Danny Care (56') iar Boffelli le raspunde oaspetilor cu un alt eseu (59'). Dupa aceasta realizare, scorul devine, surprizatr, egal: 25 - 25.  Inca un eseu englez (Will Collier, 65' si un dropgoal executat perfect de George Ford ( 74) ridica, pentru finalul meciului, diferenta la 10 puncte pentru invingatorii de saptamana precedenta. In ultimele cinci minute, argentinienii ataca iar englezii se apara. Fara consecinte pe tabela. 25-35, in final. Intalnirea a fost arbitrat impecabil de irlandezul John Lacey (Nigel Owens a facut tusa in acest meci). Si asa Anglia, cu o echipa mai mult de stransura a reusit un 2-0 in turneul sau argentinian 2017.  Desi Argentina a avut pe teren cea mai buna echipa posibila in acest moment, stiinta jocului a lui Eddie Jones si flerul sau la jucatori au fost evident superioare lui Hurcade. Premiership are foarte multe resurse umane  si jucatori de calitate. Desi crema lotului Angliei (15 oameni) a fost racolata de Warren Gatland pentru turneul Lions in Noua Zeelanda, tot s-au mai gasit vreo 25 de jucatori ca sa faca o echipa competitiva. Ieri mi-au placut Care, Ford , Robshaw si Mike Brown de la englezi; Lavaninik, Pablo Matera, Eduardo Boffelli si Joachim Tuculet, de la Los Pumas. 

In cu totul alta ordine de idei, se pare ca Warren Gatland are probleme de efectiv. A chemat la lotul sau din Noua Zeelanda inca 4 galezi si, se pare, il mai vrea si pe Mike Brown, dupa accidentarea lui Stuart Hogg.

Saptamana (vineri si sambata) viitoare se vor mai disputa partidele: Samoa- Tara Galilor (vineri),  Japonia-Irlanda, Africa de Sud-Franta, Argentina-Georgia si Canada-USA. 

Azi finala U20 : Anglia - Noua Zeelanda!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu