sâmbătă, 28 mai 2016

Saracens, campioana Angliei, campioana Europei.

Faza premergatoare eseului lui Alex Goode, decisiv pentru rezultatul finalei


Dupa ciclul Toulon, a venit randul Angliei sa dea o echipa a supremiatiei continentale totale. La trei saptamani dupa cucerirea Champions Cup, Saracens invinge cu 28-20 Exeter Chiefs in finala Aviva Premiership. Pare o echipa de neoprit, de neinvins si asta pe merit. Este anul Saracens. Dupa titlul Premiership de anul trecut si o finala Champions Cup pierduta la Toulon cu acum doi ani, Saracens a ajuns in varful ciclului performantelor sale. Mark McCall a construit echipa perfecta pentru acest an. Echilibru intre linii, forta de atac impresionanta, stiinta dozarii efortului pe toata durata partidelor, rezerve la nivelul titularilor si, de ce nu? o stiinta a jocului adaptabila oricarui adversar. 

Aceste calitati au iesit la lumina si azi, cand, dupa o prima repriza dominata total (23-3 la pauza prin doua eseuri, semnate Duncan Taylor- 33' si Chris Wyles- 37) au facut fata unei reveniri in forta a Chiefs, cu doua eseuri (Steenson-53' si Nowell-72) si o reducere a diferentei, pana la 23-20.  Maturitatea si experienta competitionala a Saracens a facut posibila iesirea din corzi pe care au produs-o atacurile Exeter care, a inversat rapoartele de posesie si teritorialitate detinute absolut de catre Saracens in prima repriza. O data cu intrarea lui Bosch, mobilitatea liniei de fund a londonezilor a crescut spectaculos, ceea ce a facut posibil eseul lui Alex Goode din minutul 77. Si asta pentru ca Ashton nu a mai fost egoistul de serviciu si a dat drumul pasei de la Bosch catre Goode care era lansat pe tusa. Nou intratul Charlie Hodgson, aflat la meciul de retragere, dupa 16 sezoane in Premiership, a ratat. Si scorul de dupa eseu, 28-20 a fost si rezultatul final. Desi Ashton ar mai fi avut posibilitatea tehnica a inscrierii unui alt eseu in minutul 80. Insa a preferat sa ia viteza ca sa-si faca plonjonul sau caracteristic. Si a iesit din terenul de tinta. Pentru aceste detalii Ashton nu a fost convocat de Eddie Jones in lotul pentru turneul din Australia.

Omul meciului a fost declarat Alex Goode care, anul acesta a mai castigat si titlul de jucator european al anului. Inca o implinire pentru Sacarens.

Perfect arbitrajul lui Wayne Barnes, unul dintre putinii din clubul de elita care tine cont de semnalele asistentilor. 

In ansamblu se poate spune ca Anglia si-a revenit dupa socul eliminarii in faza grupelor a ultimei editii a Cupei Mondiale. Marele slam in Six Nations, Saracens invingatoare in Cupa Campionilor si, acum, iata, campioana in Premiership. Eddie Jones are toate motivele sa plece increzator in Australia. Insa maine, o selectionata A va da cu capul de o Tara a Galilor care va pleca, si ea, in turneu, dar in Noua Zeelanda. Maine vom vedea ce resurse umanwe are Anglia in debutul perioadei Jones.

Pe maine, prieteni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu