luni, 16 mai 2016

Maro Itoje, jucatorul european al anului 2016


EPCR a decis, sambata, dupa finalul partidei dintre Racing 92 si Saracens, sa acorde titlul de jucator al anului 2016 liniei a doua a Saracens Maro Itoje.

Maro Itoje a fost ales dintr-o lista de 15 jucatori din competitiile europene. Alaturi de castigator, au mai fost pe lista: Steffon Armitage, Guilhem Guirado (Toulon), Juan Imhoff si Dan Carter (Racing 92), George Smith si Charles Piutau (Wasps), Vereniki Goneva (Leicester Tigers), Eliott Daly si Thomas Waldrom (Exeter Chiefs), Jack Cliffort (Harlequins), George North (Northampton Saints), George Kruis, Owen Farrell, Billy Vunipola (Saracens).

                                                 USO - Saracens - 20151213 - Maro Itoje.jpg

Maro Itoje s-a nascut in Camden, un orasel din aria metropolitana a Londrei acum 21 de ani., din parinti nigerieni. Pana la terminarea liceului a fost un polisportiv, jucand cu egala placere si football, practicand atletismul (concurand pentru Anglia under 18 la...aruncarea greutatii) A jucat, deasemenea rugby pentru selctionatele U18 si U20 ale Angliei in 2014, a facut parte din England Saxons in 2015 (10 selectii, 20 puncte inscrise) A intrat in vederile lui Eddie Jones in acest an, in care a jucat, impreuna cu colegul sau de linie de la Saracens, George Kruis, in toate etapele Six Nations, cu care a castigat Grand Slam-ul. 

Titlul castigat in acest an intregeste serie din ultimii trei ani, in care castigatori au fost , in linie jucatori englezi: 2013 Jonny Wilkinson, 2014 Steffon Armitage, 2015 Nick Abendanon. Si asta dupa ce precedentele titluri fusesera atribuite jucatorilor irlandezi Ronan O'Gara, Sean O'Brian si Rob Kearney. 

                         

Panelul de experti care au evaluat jucatorii nominalizati a fost compus din: Emmanuel Massicard (Midi Olympiqur), Stuart Barnes (Sky Sports), Mick Cleary (Daily Telegraph), Mathieu Lartot (France Televisions(, Dmitri Yachvilli (beIn Sports). 

In paralel s-a desfasurat si votul publicului pe Facebook, unde s-au inregistrat peste 41.000 voturi din 11 tari din Europa. Rezultatele votului populat au fost ponderate cu evaluarile expertilor cuprinsi in panel si asa castigatorul a fost desemnat tanarul Maro Itoje. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu