duminică, 17 aprilie 2016

Leicester Tigers invinge Northampton Saints si este aproape de semifinalele Aviva Premiership


Tigers au reusit performanta de a-si conserva locul IV si de a fi mai siguri decat o etapa in urma ca vor ajunge in semifinale. Au invins cu 30-24 traditionala rivala Northampton Saints, aratand ca sunt in forma pentru semifinalele Champions Cup a editiei din acest an. Elevii lui Richard Cockerill au fost prea tari pentru adversarii lor (trei eseuri la doua), avand un plus calitativ in puternica linie de fund Freddie Burns, Vereniki Goneva. Manu Tuilagi, Peter Betham, Tealusa Veainu, care a fost bine servita de Ben Youngs, excelent ieri. Au condus inca din startul partidei, 0-10 (min.13), 10-17(min.27), 13-17(min 40'). Si n-au facut nici un pas in spate nici in repriza a doua, 13-20(min.46), 18-23(min.59), 21-30(min.64). Luther Burrell, Courtney Lawes, fratii George si Ken Pisi si-a facut datoria dar adversarii din Leicester au punctat mai mult si mai des. Prin jocul rezultatelor, Tigers isi consilideaza locul IV si acumuleaza sapte puncte avans fata de adversarii de ieri si noua fata de Harlequins in fata ultimelor doua etape din campionatul regular. Victoria de ieri vine ca o gura masiva de oxigen inaintea meciului de duminica viitoare impotriva Racing 92, in semifinalele Champions Cup. Toti jucatorii sunt apti de joc, moralul este la cote inalte. 

In a doua partida importanta pentru varful clasamentului Premiership, Saracens invinge acasa pe traditionala rivala londoneza, Harlequins cu 22-12. Sarries isi conserva avansul de patru puncte in fata ocupantei locului doi, Wasps care a facut rocada cu Exeter Chiefs, aceasta trecand pe locul III, cu un joc mai putin. Spectacolul nu a ocolit meciul de pe Six Ways, Worcester, Wasps bucurandu-se de reintrarea in echipa a lui Joe Simpson (in repriza a doua) ca si de cele sase eseuri ale aripii Christian Wade. Remarcabili si doi oameni de pe linia de fund, Frank Halai si Charles Piutau. De altfel, in tot aceest meci s-au inscris 14 eseuri (Wasps-8 si Worcester 6), iar scorul final a fost unul destul de rar in Premiership, 35-54. 

In Franta, Toulon, dupa ce fusesese condusa la pauza cu 9-6, si-a incalzit motoarele si a fortat in repriza a doua (nu insa cu aceeasi expertiza aratata in ani trecuti) si a inscris doua eseuri prin veteranul Delon Armitage, reusind sa se desprinda pe final cu 9-25 de gazdele din Pau, aflate la 9 puncte in fata Stade Francais, ante-penultima in clasament. Echipa de la mediterana este blazata si parca nu mai are chef de spectacolul de altadata. 

Tot ieri, Clermont Auverge, ocupanta primului loc in Top 14, a indeplinit o formalitate, victoria clara in partida cu Agen, ultima clasata, castigand cu 38-10 (sase eseuri la unu). Astazi Racing 92 joaca la Toulouse, un meci de verificare inaintea semifinalei Champions Cup cu Leicester Tigers. Toulouse se afla in acest moment pe locul 7, cu 53 puncte (Racing pe 4, cu 64).  

Daca  in Premiership lucrurile pare a se fi clarificat, in Top 14, batalia pentru locurile 3-6 inca se duce, orice rezultat fiind posibil. Cu cinci etape inainte de finalul campionatul regular, numai Clermont Auvergne pare sa fi scapat de emotii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu