miercuri, 20 aprilie 2016

Englezii isi re-descopera recordurile


Christian Wade a inscris sase (!) eseuri sambata trecuta in meciul castigat in deplasare cu Worcester, 54-35. Din care patru in prima repriza. Performanta aripii de 24 de ani mi s-a parut, in acel moment, iesita din tipare. Trei zile mai traziu aveam sa aflam ca reusita tanarului de la Wasps reprezinta un record egalat al Premiership. Atata le-a trebuit gazetarilor de sport din insula sa caute informatia. Recordul de baza a fost stabilit in 2000 de catre Ryan Constable, pentru Saracens, intr-un meci cu Bedford. Iar patru eseuri in prima repriza a mai reusit in 2001 Tom Voyce, pentru Bath, intr-o partida cu Rotherham.

Imediat a aparut si stirea ca Simon Amor, antrenorul England Sevens nu-l va convoca pe Wade la lotul pentru Olimpiada de la Rio. 

Wade este al doilea marcator de eseuri (11) din actuala editie a Premiership dupa, desigur, "tancul" Thomas Waldrom (Exeter Chiefs), cu 13 reusite.

Christian Wade este, din 2011, jucator la Wasps. A "strans" sapte selectii pentru selectionata Angliei, pentru care a inscris in patru meciuri test 40 puncte. A fost selectionat in loturile Barbarians, Lions si England Sevens (7 meciuri, 22 eseuri). Are 1,73 metri si 88 kg, o aripa clasica. A absolvit St.Mary's University College din Twickenham, unde s-a specializat in Psihologie si stiintele sportului.  

                                     Christian Wade, Twickenham - May 2012.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu