joi, 10 septembrie 2015

Din nou pe baricada tastaturii


Am fost plecat cateva zile intr-un scurt concediu, dar am apucat sa vad Anglia-Irlanda la Tulcea. A fost un meci de totul sau nimic, mai ales pentru jucatorii lui Stuart Lancaster. Care si-au facut datoria. In special, linia de fund- eseurile lui Jonny May (8') si Anthony Watson (14') ambele de mare spectacol. A mai fost si eseul anulat |(min.25) pe motivul de "pasa inainte", tot al lui May. Acest buffer de puncte din inceputul primei reprize a dfost suficient ca sa tina la distanta o Irlanda in buna forma dar ineficienta in fata apararii agresive a englezilor. Am vazut pentru prima oara in ultimii ani, o aparare care stie ce sa faca, in aproape orice situatie unor adversari cu multa rutina precum Heaslip ori Kearney. Ben Morgan si Chris Robshaw au functionat ca niste killing machines pentru atacantii irlandezi. Chiar si Sam Burgess, introdus dupa minutul 60 a facut cateva victime, desi nu a apucat sa joace propriu-zis balonul. Introducerea lui Vunipola in locul lui Morgan a slabit putin apararea, pe final de meci, pentru ca Billie este prea individualist, vrea el sa avanseze cu price risc cativa metri si pierde mingea, de regula. Cel mai bun jucator englez mi s-a parut a fi George Ford, insistent si inspirat in mai toate fazele in care balonul i-a trecut prin mana. Cea mai frumoasa faza a fost pasa cu piciorul peste toata latimea terenului, de pe stanga pe dreapta, catre Jonny May, la eseul care a fost anulat de catre TMO, la solicitarea lui Nigel Owens. Ca sa folosesc in timp aceeasi unitate de masura, Anglia este pregatita in proportie de 85-90% pentru greul RWC, in timp ce Irlanda, cu doua infrangeri in ultimele doua meciuri si caderea de pe locul 3 pe locul 6 in clasamentul World Rugby, a regresat, dupa victoria de la Cardiff, de la 85% la 75%. Foarte interesanta mi s-a parut opinia lui Joe Schmidt, antrenorul Irlandei, care a aprecia drept "teribila" prestatia centrilor englezi, Barritt si Joseph.

Asta se intampla sambata. Intre timp s-au mai petrecut cateva evenimente semnificative:

*  Datorita unei accidentari la genunchi, Lee Halfpenny nu va putea juca cel putin sase luni, urmand ca, dincolo de ratarea RWC, sa piarda, probabil si Six Nations.

* Galezii sunt lipsiti de noroc: li s-a accidentat si Rhys Webb, iar Warren Gatland va trebui sa-l cheme din nou la lot pe Mike Phillips, pe care nu l-a mai cuprins in vederile sale dupa infrangerea cu Irlanda. 

O alta stire interesanta. Victor Matfield, 36, a ales sa continue sa joace (dupa revenirea de anul trecut care a survenit dupa o retragere de aproape doi ani) si inca in Premiership. El va fi, cel putin pentru un an, membrul al echipei de  Sfinti din Northampton. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu