duminică, 15 ianuarie 2017

Grupele Champions Cup la o etapa de finish


In acest week-end nu au prea fost surprize care sa modifice clasamentele temporare din grupe. Saracens au muncit din greu pentru o egalitate pe terenul celor de la Llanelli Scarlets, 22-22. Wasps s-a vazut victorioasa doar in minutul 79 (eseul lui Robson) in fata lui Toulouse. De remarcat ca ambele eseuri ale Wasps au venit in conditiile in care erau in inferioritate numerica.  La Toulon a reintrat, dupa o lunga absenta, Matt Giteau. Prezwenta lui s-a simtit accentuat in a doua repriza, cand s-au inscris trei eseuri in buturile lui Sale Sharks, fata de unul singur in prima repriza. Clermont Auvergne s-a chinuit 80 de minute ca sa invinga in deplasare UBB. Si au reusit sa scoata doar un 9-6. 

La punctajela actuale, sunt matematic calificate in optimi Munster (20 puncte. grupa 1), Saracens (20 puncte, grupa 3), Leinster (21 puncte, grupa 4), Clermont Auvergne (21 puncte, grupa 5). Cat priveste grupa 2, pe primul loc s-a suit Connacht, 18 puncte, secondata de Wasps, 17 puncte si Toulouse, 14. Toulouse va juca acasa cu Connacht, iar Wasps va juca la Zebre. Deci finalul clasamentului grupei nu-l vom sti decat saptamana viitoare. Asa in privinta echipelor clasate pe primul loc in grupe si, deci, calificate din oficiu in optimi.

Celelalte trei echipe calificabile se vor decide ca urmare a jocului punctelor din ultima etapa. Totusi , in afara de grupa 3, mai pot fi considerate drept calificate Glasgow Warriors (din grupa 1, 14 puncte) si  Wasps (cu 17 puncte din grupa 2). 

Au terminat etapa a 5-a din grupe cu punctaje minimale, 0 puncte, Zebre si Sale Sharks.

Asadar, saptamana viitoare vom avea o confruntare intre detinatoarele trofeului Champions Cup in ultimii patru ani, Saracens vs Toulon. Matt Giteau e din nou titular. Se anunta o partida super-interesanta. La buna vedere, prieteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu