marți, 10 ianuarie 2017

Circula stiri despre mutari spectacoloase de jucatori


E o adevarata febra a transferurilor si prelungirilor de contracte atat in Anglia cat si in Franta. Din Franta avem mai putine date desi 2016-2017 este ultimul an al formulei Top 14. Ce se va transforma intr-un alt campionat, cu 12 echipe, ca in Anglia.

Notabil desspre Franta, campionatul in care se plateste cel mai mult pentru jucatorii importanti, este faptul ca aceasta a devenit o tinta predilecta pentru jucatori inca activi din Australia si Noua Zeelanda. Se da drept sigura venirea fundasului Ben Smith, 30, la Pau. Si Israel Dagg si-a anuntat intentia ca, la finalul sezonului, sa aterizeze in grila salariala franceza.

In Anglia, zvonurile sunt mai aproape de adevar, presa insulara avand de aparat prestigiul obiectivitatii si onestitatii. Iata ce avea sa aflam in ultimele zile: 

* George Ford, actual Bath, va merge  catre Sale Sharks. Steve Diamnd mai intentioneaza sa-i achizitioneze si pe Amanaki Mafi, Tonga, plus Ben Meehan, Australia. Salariul lui Ford ar urma sa fie sde 600.000£.

* Owen Williams va pleca de la Leicester Tigers catre Gloucester pentru un salariul anual de 400.000 (dupa mine nu il merita). Presedintele Mohad Altrad il vrea si pe Johann Goosen, aflat in litigiu cu Racing 92, pe care a parasit-o fara explicatii la finele lui 2016.

* Leicester Tigers se va desparti si de Fraser Balmain, a carui destinatie este tot Gloucester.

* Matt Kvesic, pleaca de la Gloucester catre Exeter Chiefs.

si, inn fine, o ultima stire, interesanta prin faptul ca, precum in Tara Galilor, jucatori scotieni din ce in ce mai numerosi tind sa renunte la contractele duale cu Union-urile respective, pentru a deveni contractanti pe cont propriu cu echipele pe care si le doresc. Tara Galilor sustine ca pentru astfel de cazuri, se va aplica sanctiunea de a nu mai participa la activitatile loturilor nationale in competitii de gen Six Nation. Sentinta a fost decisa prima oara in cazul lui Lee Halfpenny. Interesant este ca celalalt fundas de valoare galez, e pe cale sa se implice intr-un contract pe doi ani cu Saracens

Iata stirea: Finn Russell, 24, vrea sa ajunga la Bath, dar spre el mai curg oferte de la Gloucester, Toulon, Montpellier.

Pe masura ce astfel de stiri mai parvin, va voi tine in actualitate. La buna vedere, prieteni!




sursa: https://www.ruck.co.uk/rugby-rumours-ford-update-williams-gloucester-russell-joining-bath/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu