vineri, 10 octombrie 2014

Revin jucatorii reloaded

Marele spectacol Rugby Championship s-a incheiat. Amatorii de rugby de calitate se reintorc la campionatele interne. Weekend-ul acesta vor putea aborda cateva meciuri interesante in cele doua campionate puternice din Europa, Aviva Premiership si Top 14. Astfel, azi se va disputa partida intre Leicester Tigers si Harlequins. Revine in primul XY Manu Tuilagi, dupa o absenta indelungata (accidentare inghinala). Tot in prima formatie apare si Brad Thorn, linia a doua, internationalul cu dubla subordonare(pentru Noua Zeelanda- a jucat intre 2003-2011 si pentru Quuensland Reds, Australia, intre 1996-2005, fiind nativ australian). La 39 de ani, Thorn este inca un jucator important, ce reprezinta ca si Victor Matfield, un clasic exemplu de jucator reloaded. In Franta se va disputa duminica una din partidele mult asteptate de public, Toulouse- Toulon. Reintra la Toulon una din intens promovatele achizitii ale lui Mourad Boudjellal, Lee Halfpenny. Tinut departe de gazon de catre o accidentare rebela (se pare ca tot in zona inghinala), se vorbea de o "repatriere" a sa in Tara Galilor. Sa fi fost vorba, oare, de o strategie de marketing a echipei de la Mediterana? Daca va fi introdus in prima echipa ce intra pe teren, ori echipa fizio a gruparii din Toulon este, intr-adevar, cea mai performanta din Europa continentala ori a existat o strategie de amanare a introducerii sale pe teren. Inca nu exista suficienta informatie pentru a rezolva dilema cu pricina. Din anumite surse, apar indicatii ca nu fi titular duminica ci doar va ocupa un loc pe banca de rezerve intrucat el si-a reluat antrenamentele doar la sfarsitul lui septembrie. Pentru Toulon vor reveni in formatia de baza sud-africanii Bakkies Botha si Brian Habana cat si argentinianul Juan Martin Fernandez Lobbe, prinsi pana de curand in Rugby Championship pentru tarile lor de origina. Notoriul antrenor al toulousanilor, Guy Noves este sanctionat disciplinar, pentru aceasta etapa, cu absenta din teren. Asa ca avem ce vedea, prieteni!

PS. Luni, s-a dat publicitatii echipa ideala din aceasta editie a Rugby Championship. Iata cum arata aceasta: 15 Israel Folau (Australia), 14 Ben Smith (New Zealand), 13 Conrad Smith (New Zealand), 12 Jean de Villiers (South Africa), 11 Julian Savea (New Zealand), 10 Nicolás Sánchez (Argentina), 9 Aaron Smith (New Zealand), 8 Duane Vermeulen (South Africa), 7 Michael Hooper (Australia), 6 Juan Manuel Leguizamón (Argentina),
5 Victor Matfield (South Africa), 4 Brodie Retallick (New Zealand), 3 Ramiro Herrera (Argentina), 2 Adriaan Strauss (South Africa), 1 Marcos Ayerza (Argentina). Cei trei Smith ai All Blacks sunt la loc de cinste in aceasta realitate virtuala. Ca si tanarul Wallabie (24), Michael Hooper.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu