sâmbătă, 11 martie 2017

Orgoliul galez a fost mai puternic, au umilit Irlanda


Vorbeam in postarea de prezentare a meciului de orgolii. Si despre asta a fost vorba. Galezii au tinut mai mult si mai serios la imagine dupa un sezon trecut nefericit si au tinut Irlanda la distanta de victorie. S-au aparat bine, eficient dar si agresiv, au atacat cand au simtit slabiciunile Irlandei si au inscris trei eseuri - George North, doua - 20' si 44' si Jamie Roberts - 78'. 

Dan Biggar nu a fost in mare forma azi, rolul de a gandi atacurile a revenit lui Rhys Webb, care s-a descurcat de minune. Pentru performanta sa a fost declarat omul meciului desi eu l-as fi vazut pe Lee Halfpenny in acest rol, pentru ca a facut ambele faze cu efecte neasteptate de joc, impreuna fie cu North, fie cu Tipuric. In fine, poate ca asta nu conteaza. Gramada galeza a tinut piept cu succes adversarilor mult mai bine cotati - McGrath, Best, Furlong iar pe ansamblu a scos mai multe baloane utile decat oamenii in verde. Surprinzator, gazdele s-au impus si in linia a doua unde le-au furat patru repuneri pe introducerea adversarilor. Devin Toner - 2,11 a pierdut de sase ori la Alun Wyn Jones -1,98 sau Jack Ball - 2,00. Iar linia a treia a functionat azi exceptional. Warburton, Tipuric, Moriarty au macinat, la propriu, incercarile de atac ale experimentatilor irlandezi. Aripile North si Liam Williams au fost amatoare de faze simple dar imaginatine. Liam Williams nu a fost la fel de periculos ca in meciul cu Anglia iar George North s-a autodepasit. Aproape ca in zilele lui de glorie, cand era o mare speranta (anii 2010-2011).

O nota aparte a fost pusa in acest meci de catre arbitrajul lui Wayne Barnes. Prima repriza a fost echilibrat insa inn secunda, a avut cateva decizii comentate ca hilare de catre comentatorii BBC. Una din ele v-o puteti reprezenta si singuri: Justin Tipurici, posesor de balon este placat si din cadere, inainte de a atinge solul, reuseste sa paseze. Barnes da lovitura de pedeapsa pentru balon jucat de jos. Si era la cinci-sase metri de locul placajului! Si altele asemenea, toate in favoarea galezilor. Pacat de cota lui de arbitru international. 

[cititi si http://www.walesonline.co.uk/sport/rugby/wayne-barnes-wales-v-ireland-12726512]

Imaginea finala a meciului am putea sa o avem in filmul jocului dintre minutele 75'-77. Cand Irlanda, cu 16 faze de joc, incearca sa iasa din propriul 22 iar galezii nu le permit. De acolo a pornit si contraatacul lui Faletau, transformat in eseu de Jamie Roberts. Asta a fost diferenta astazi dintre Tara Galilor si Irlanda. Am vazut un Warren Gatland fericit (si-a lasat si el barba) si pe noul antrenor, Rob Howley, zambind pentru prima oara de cand a preluat echipa. 

Dupa primul meci al etapei a 4-a, Irlanda este pe locul 2, cu 10 puncte iar Tara Galilor este pe locul 4, cu 9 puncte, dupa Scotia, care are acelasi punctaj. Clasamentul se va restructura, evident, dupa meciurile de maine, Italia-Franta si Anglia-Scotia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu