duminică, 30 aprilie 2017

In Top 14, record de puncte inscrise dar calificarea in baraj inca nu s-a lamurit.


In etapa 25 s-au inscris 405 puncte. Cred ca este un record, cel putin pentru actuala editie de campionat. Toulouse a incasat-o si de la Castres, 52-7, intr-un meci in care fostii campioni ai Frantei si Europei au avut o prestatie penibila, in ciuda lotului angajat in partida. Se pare ca plecarea lui Guy Noves si a charismei sale le-a taiat elanul si stiinta jocului fostilor sai elevi. Toulouse va lipsi, in premiera dupa 11, ani, de la barajul pentru semifinale. Castres revine in randul celor patru de dupa primele doua locuri si va lua parte la baraj. Toulon in deplasare la Bordeaux, 13-26 si si-a asigurat, si ea, locul in baraj. Asta s-a intamplat ieri.

Azi, doua meciuri importante pentru varful si baza zonei calificarilor in semifinale. Un scor fluviu s-a revarsat de la La Rochelle, victorie cu punct bonus (4 eseuri) in fata Montpellier (care a inscris 3 eseuri iar daca mai erau de jucat ceva minute mai reuseau unul-doua). Scor final; 40-37!  Pentru a juca direct in semifinale, Montpellier ar fi avut nevoie de o victorie intrucat avea in fata sa pe Clermont Auvergne, invingatoare ieri la Lyon (20-23). Pierzand la revelatia acestui sezon (La Rochelle), Montpellier este, inaintea ultimei etape pe locul 3, fara griji, intrucat are 13 puncte avans fata de Toulon.

Meciul clou al etapei avea sa se desfasoare intre cele doua echipe care, intr-un moment romantic al acestei primaveri, s-au gandit sa fuzioneze. Dar n-au reusit. Stade Francais a invins pe Racing 92, care inaintea meciului ocupa locul 6 la egalitate de puncte cu Pau. Deci un loc calificant pentru baraj. Victoria parizienilor asupra Racing 92 ii aduce pe acestia in postura, provizorie, a calificarii in faza urmatoare. Daca Sergio Parisse nu ar fi jucat azi, Racing ar fi castigat, atat de importanta a fost contributia acestui urias nr.8, si la propriu si la figurat. De mentionat ca macelarul Pascal Pape urma sa-si serbeze retragerea la sfarsitul acestui sezon. Cartonasul rosu incasat pentru lovire cu pumnul il va face indisponibil pentru tot restul sezonului, indiferent de parcursul Stade Francais. Urata iesire din prim plan!

In ultima etapa, din week-end-ul viitor, Clermont Auvergne vs La Rochelle este un joc care nu poate aduce nici o schimbare de pozitie la varful clasamentului. La Rochelle are 11 puncte avans  In schimb, Stade Francais joaca la Montpellier si e putin probabil sa castige. Poate un punct bonus defensiv dar ma indoiesc. Racing 92 va juca acasa cu Bordeaux Begles si este de presupus ca va face 5 puncte. Ceea ce inseamna, daca aceste doua ipoteze se verifica, ca ii va lua locul 6 lui Stade Francais si va merge sa se bata pentru accesul in semifinale.

Complicat, nu-i asa? Pe curand, prieteni! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu