vineri, 2 decembrie 2016

Ultimul meci al toamnei, primul meci al iernii


Spre deosebire de celelalte echipe care au animat turneele din noiembrie, Anglia si Australia si-au asumat un ultim meci, in decembrie, ca sa traga concluziile asupra acestui an. Anglia lui Eddie Jones merge bine. Din 12 meciuri disputate in acest an a castigat 12. A cucerit cu grand slam Six Nations, a castigat turul de 3 intalniri cu Australia din iunie iar in acest noiembrie/decembrie ne arata ca are suficienti jucatori ca sa formeze, oricand doua echipe, egal de competitive. E adevarat ca sunt cativa jucatori accidentati ( recidivist este, aici, Manu Tuilagi, de exemplu), la care in ultima saptamana s-a adaugat si Billie Vunipola. Insa, cum spuneam, lotul are  replacements de valoare. 

Anglia: 15 Mike Brown, 14 Marland Yarde, 13 Jonathan Joseph, 12 Owen Farrell, 11 Jonny May, 10 George Ford, 9 Ben Youngs, 8 Nathan Hughes, 7 Tom Wood, 6 Chris Robshaw, 5 George Kruis, 4 Courtney Lawes, 3 Dan Cole, 2 Dylan Hartley (capitan), 1 Mako Vunipola,

Rezerve: 16 Jamie George, 17 Joe Marler, 18 Kyle Sinckler, 19 Charlie Ewels, 20 Teimana Harrison, 21 Danny Care, 22 Ben Te’o, 23 Henry Slade.

Fijianul naturalizat Nathan Hughes are o sansa de a-si exprima la final de sezon forma in care este la echipa de club, Wasps. George Kruis reintra dupa o absenta substantiala si face pereche in linia a doua cu Courtney Lawes. Se mentine perechea de mijlocasi Youngs-Ford si fundul terenului e asigurat tot de Mike Brown.


De partea cealalta, Australia nu a avut deloc un an bun. A piedut toate meciurile din turneul Angliei, in Rugby Championship s-a clasat mai slab decat de obicei, nici o echipa australiana nu a jucat finala Super Rugby, a pierdut Cupa Bledisloe. Pe 26 noiembrie a pierdut la Irlanda, tara care, in aceasta toamna si-a permis sa castige la toate cele trei mari natiuni din Sud. Cu toate aceste detalii, Australia ramane mereu o echipa care poate face rezultate mari oricand.

Australia: 15 Israel Folau, 14 Dane Haylett-Petty, 13 Tevita Kuridrani, 12 Reece Hodge, 11 Sefa Naivalu, 10 Bernard Foley, 9 Nick Phipps, 8 Lopeti Timani, 7 Michael Hooper, 6 David Pocock, 5 Rob Simmons, 4 Kane Douglas, 3 Sekope Kepu, 2 Stephen Moore (capitan), 1 Scott Sio,

Rezerve: 16 Tolu Latu, 17 James Slipper, 18 Tom Robertson, 19 Dean Mumm, 20 Sean McMahon, 21 Nick Frisby, 22 Quade Cooper, 23 Henry Speight. 

In linii mari, e cam aceeasi echipa care a pierdut la Dublin. Cu, totusi, Tevita Kuridrani in mare forma. Ca si Israel Folau ori Haylett-Petty. Acestia trei vor fi forta de atac in fata unei aparari engleze care, de multe ori, a fost gasita cu garda jos in fata sarjelor cu fantezie. Phipps-Foley e, de asemenea, o pereche de mijlocasi, care pot surprinde o linie a treia engleza foarte avansata pentru ca linia de fund nu exceleaza totdeauna in aparare avansata.  Un duel interesant de anunta si intre taloneurii Stephen Moore si Dylan Hartley care, parca, au avut mai mereu ceva de impartit.

Partida se va desfasura maine, 3 decembrie, pe stadionul Twickenham, cu incepere de la ora 16,30 (Ro) si va fi arbitrata de sud africanul Jaco Peyper (cel care a condus cu mari deficiente meciul Irlandei cu Noua Zeelanda). TMO va fi irlandezul Peter Fitzgibbon.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu