miercuri, 14 decembrie 2016

Echipa saptamanii trecute si alte stiri


Revin la aceasta "rubrica" pentru a sublinia o tendinta: foma in care se afla jucatorii irlandezi nu este doar efectul formei aratate de selectionata in verde in aceasta toamna. Sustin ca este expresia pregatirii pentru Six Nations pe care o impune Joe Schmidt. Nu este un accident faptul ca 7 jucatori din cei 15 remarcati week-end-ul trecut provin de la trei echipe insulare, Leicester, Munster si Ulster. 

Iata-i pe cei 15:

15. Charles Piutau (Ulster),
14. Sean Maitland (Saracens),
13. Alex Dumbar (Glasgow Warriors),
12. Wesley Fofana (Clermont Auvergne),
11. Timoci Nagusa (Montpellier),
10. Paddy Jackson (Ulster),
  9. Conor Murray (Munster),
  8. CJ Stander (Munster)
  7. Simone Favaro (Glasgow Warriors),
  6. Iain Henderson (Ulster),
  5. Jonny Gray (Glasgow Warriors),
  4. Joe Launchbury (Wasps),
  3. Tadgh Furlong (Leinster),
  2. Niall Scanell (Munster),
  1. Dave Kilcoyne (Munster). 

7 irlandezi, 3 scotieni si doar 1 englez in aceasta "selectionata". Vom vedea si dupa etapa a patra. 

Si acum ceva stiri recente:

* Sud-africanul Craig Joubert se retrage din arbitrajul international. Are doar 39 de ani. Inca mai poata povara enormei gafe  care a vaduvit scotienii de prezenta in finala Cupei Mondiale 2015. Se va ocupa la World Rugby  de descoperirea tinerelor talente in arbitraj. Ironic, nu?

* Capitanul echipei Angliei (sustinut pana la data delictului, de catre selectioner) a primit o sanctiune de sase saptamani dupa lovirea intentionata a lui Sean O'Brien in timpul partidei Northampton - Leinster, in baza art.10.4, litera a. Participarea lui la partidele Six Nations nu este pusa la indoiala. Ceea ce e incert este statutul de capitan cu care a fost investit de catre  Eddie Jones. In mod normal, sanctiunea este de patru saptamani dar, dat fiind cazierul deja incarcat al lui Hartley, i s-au mai adaugat doua pentru recidiva.

* Sambata a avut loc debutul in cadrul echipei Wasps a australianului, cu 50 de selectii, Kurtley Beale. Contractul sau este in suma de 1,5 milioane pounds pe 2 ani. Debutul in Champions Cup a fost amestecat: un eseu dar si un catonas galben.

* Un alt australian va veni in Premiership: Will Skelton la Saracens. O linie a doua de 23 de ani si 2,03 m, 18 selectii pentru Wallabies.

* Vioiul Greig Laidlow, sufletul echipei Scotiei, se va muta din sezonul urmator de la Gloucester Rugby la Clermont Auvergne. 

* Dimitri Catrakilis pleca din vara de la de la Montpellier cu directia Harlequins.

*  Arbitrul care a uratit meciul dintre Wasps si Connacht de sambata trecuta a fost delegat si in Challenge Cup, pentru a fluiera la  Bath - Cardiff Blues. Alexandre Ruiz a avut aerul ca se fereste de orice fel de complicatie atunci cand apareau placajele inalte. Azi, apare stirea dupa care din ianuarie se vor inaspri sanctiunile pentru acte de joc care aduc atingere, direct sau indirect, capului adversarului. http://www.planetrugby.com/news/new-sanctions-regarding-contact-to-head/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu