duminică, 25 decembrie 2016

Imi place Joe Simpson


*  Nu, nu e unul din familia cu acelasi nume din desene animate.  E unul din cei doi mijlocasi la gramada ai celor de la London Wasps. Simpson si Robson sunt numele lor. Joe Simpson este acel jucator pe care nu poti sa nu-l remarci atunci cand e pe teren. Pentru pasele sale pentru placajele sale, pentru modul in care fiteaza cu mijlocasii la deschidere, fie Jimmy Gopperth, fie Danny Cipriani si pentru jocul de picior. Joe Simpson e unul din pereferatii lui Dai (David) Young dar boss-ul il iubeste si pe Robson, la fel de bun mijlocas in pereche cu cele doua uverturi amintite. Si pentru asta ii alterneaza. Ieri, in meciul cu Bath, a fost randul luui Joe Simpson sa ii tina sub control echipa lui George Ford, impreuna cu Danny Cipriani.Pentru cine n-a vazut partida si a parcurs doar fisa tehnica, scorul 40-26 pentru Wasps se pare nedrept. Ambele echipe au inscris cate 4 eseuri, deci au luat puncte bonus. Insa pentru privitorii partidei, Wasps mai merita sa inscrie. Diferenta de scor a facut-o Gopperth, cu cele patru penalitati transformate fata de 0 puncte din penalitati ale lui Bath. Asta e cand vorbim de jocul punctelor. Cand vorbim, in schimb, de jocul un teren, nu putem omite ca Christian Wade si-a oferit un hat-trick (eseuri in minutele 7, 13, 47) iar in rest a facut un joc excelent pe toata durata intalnirii, motiv pentru care a fost declarat omul meciului. Beale, Daly si Cipriani au zburdat in terenul lui Bath iar jocul lor nu ar fi fost posibil fara aportul lui Joe Simpson, inspirat si tehnic ieri. Nu am mai vazut decat la unii neo-zeelandezi pase sarite atat de lungi si precise. Sau fenta de pasa atat de convingatoare, mai ales pentru jucatori care nu vin in viteza (la care poti sa invoci inertia) ci din pozitii statice. Simpson a facut 65% (estimat personal) din transformarea baloanelor castigate, inclusiv din turn-over-uri, in baloane pentru treisferturi. Joe Simpson este un jucator inteligent, devotat echipei la care joaca de 10 ani, extrem de muncitor si un foarte bun tactician. In plus, este absolvent al London School of Economics. Potential, el apartine elitei rugby-ului britanic.


*  Ca tot vorbeam de Ford sau Dai Young... In momentul de fata in Premiership, joaca patru baieti de antrenori de clasa:  Harry Malinder-fiul lui Jim Malinder, la Northampton; Thomas Young-fiul lui Dai Young, la Wasps,  Owen Farrel-fiul lui Andy Farrell,  antrenor cu apararea al Irlandei si consilier la Munster, la Saracens; George Ford-fiul lui Mike Ford, actual antrenor principal al R.C.Toulon, la Bath.


*  Rezultate Premiership, etapa 11 : Northampton 24-Sale Sharks 5; Saracens 21-Newcastle Falcons 6; Wasps 40-Bath 26; Exeter 32-Leicester Tigers 10. Maine: Bristul-Worcester Warriors. Pe 27 decembrie: Harlerquins-Gloucester.

Clasament: 1. Saracens 42 puncte, 2. Wasps 42 puncte, 3. Bath 36 puncte, 4.Exeter Cheifs 35 puncte, 5. Leicester Tigers 31 puncte, 6.Northampton 26 puncte.


*   Rezultate Top 14, etapa 14: Grenoble 26-Toulouse 22, Brive 22-Lyon 6, Bordeaux Begles 16-Pau 18 (!), Clermont Auvergne 46-Stade Francais 10, Montpellier 33-Toulon 29, Bayonne 17-La Rochelle 42. 

Clasament: 1. Clermont Auvergne 46 puncte, Montpellier 41 puncte, La Rochelle 41 puncte, Toulon 37 puncte, Racing 92 36 puncte, Bordeaux Begles 35 puncte. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu