duminică, 29 noiembrie 2015

Razbunarea touloneza


A fost un meci de totul sau nimic pentru toulonezi. Daca mai pierdeau si aici, cadeau mai jos de locul 7. Mai ales dupa infrangerea de saptamana trecuta de la Londra cu Wasps (6-32), moralul echipei ar fi fost la pamant.

Dar nu a fost sa fie asa, Boudjellal si Bernard Laporte au "lucrat" ca niste psihologi  la mentalul jucatorilor si au scos pe teren o echipa solida si cu moral de invingatoare. Fara Quade Cooper, Habana, Halfpenny, Michalak, Tillous-Borde si cu Stefon Armitage introdus in repriza a doua, Toulon a jucat ce stie ea mai bine, cartea atacului pe inaintare (unde i-a macinat pe auvergnati cum au vrut). Una din cele mai bune linii a treia din acest moment (Gorgodze- Fernandez-Lobbe-Duane Vermeulen) a contrat din fasa atacurile liderei curente din Top 14. Prilejuind liniilor din spate (predominant australiene, Giteau- James O'Connor-Drew Mitchell) spatii pentru atacuri devastatoare. Trei eseuri plus un eseu de penalizare au insemnat sambata si punctul bonus care  va conta cu siguranta in bilantul finalului din op 14. Rezultat final: 9-35

Drew Mitchell of Toullon slips through the Clermont defence

O noutate oarecum surprinzatoare: Francois Trinh-Duc (despre care am scris saptamana trecuta ca a parasit Montpellier) a semnat pentru trei ani cu Toulon, incepand din 2016. Iar fostul taloneur al Toulon-ului, Craig Burden, ajunge joker medical la Stade Francais.

De la Clermont, desi ramane in fruntea clasamentului,  de nerecunoscut jucatori emblematici precum Brock James, Aurelien Rougerie sau Scott Spedding. Singurul jucator . care s-a miscat bine si s-a aratat cat de cat periculos a fost centrul Vuli Vuli. Morgan Parra nu a fost uvertura pe care o stim si nici nu a primit penalitati de transformat. Privita obiectiv, Clermont-Auvergne a fost o echipa de mijlocul clasamentului. Iar Toulon se pare ca si-a regasit forma. In acest an, cat a mai ramas din el, mai are de jucat trei partide. Urmatoarea, pe 5 decembrie, in Top 14 cu Agen , pe Stade Mayol. Pe 13 decembrie (tot acasa) va intalni Leinster ( reeditarea semifinalei Champions Cup din 2014 )  iar pe 19, va merge la Dublin pentru meciul retur.

Un alt meci din Top 14, ne-a aratat o alta echipa franceza, campioana en-titre a Top 14, Stade Francais in deplasare la Grenoble. A castigat destul de chinuit, la doua puncte (21-19) in fata unei echipe care le-a inscris parizienilor doua eseuri.  Dar au fost mai disciplnati decat adversarii si nu le-au oferit penalitati.  A inscris, de sapte ori, gheata vesnicei sperante Jules Plisson.`Stade Francais se chinuie pe locul 7, locul de acum doua saptamani al Toulon-ului

Leicester Tigers a avut azi un meci greu, cu Bath. Dar acasa pe Welford Road.  Desi acest debut de sezon nu este de bun augur pentru Bath Rugby, aceasta ramane un adversar dificil pentru orice echipa mare. De partea cealalta, Tigers veneau dupa doua victorii cu maximum de puncte in Champions Cup.  Meciul a avut o istorie banala: Tigers doua eseuri, Bath, unul singur. Tigers o transformare si trei penalitati iar Bath doua penalitati.  Banahan a marcat a 200-a prezenta in tricoul Bath. Cel mai atractiv moment  a fost eseul "tigrului" Veainu care a inscris printr-o cursa din propriul 22, aproape fara rezistenta din partea celor din Bath. Leicester a urcat pe locul trei in Premiership iar Bath ramane pe pozitia a opta. Este clar ca Bath nu mai este echipa care a impresionat  in sezonul trecut si a facut sa aibe atatia jucatori in lotul Angliei la Cupa Mondiala. Se pare ca Toby Booth trebuie sa-i trezeasca pe elevii sai, asa cum s-au trezit, la timp,  si cei de la Toulon.

https://youtu.be/lxajTl7EhJU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu