vineri, 20 noiembrie 2015

Eddie Jones a fost confirmat ca selectioner al Angliei


In linia dreapta de dinaintea acestei decizii ramasesera in carti Jake White (antrenor la Montpellier) si Eddie Jones, fostul antrenor al frumoasei echipe a Japoniei de la RWC 2015.

Cine este Eddie Jones,cel  preferat de comitetul de sefi ai  England Rugby Fooball Union? 

Are 55 de ani, este nascut in Tasmania, dintr-o mama americana de origina japoneza si un tata australian. Ca jucator, pe post de taloneur, nu s-a distins cu nimic. A inceput de tanar cu munca de antrenor, chiar la clubul pentru care jucase, Randwick (1994). Anul urmator devine antrenor al echipei Universitatii Tokai din Japonia. In 1996 devine assistant coach al nationalei Japoniei pentru ca in 1997 sa devine principalul de la Suntory Sungoliath, o puternica si bogata echipa din campionatul aceleiasi Japonii. Din 1998, pentru patru ani este antrenorul principal al ACT Brumbies, Australia pentru ca, din aceasta pozitie sa devina selectionerul Australiei pana in 2005. Din 2006 trece , pe post de technical adviser, in Anglia, la Saracens. In 2007 devine principal La Queensland Reds, tot in Australia si devine asistent de antrenor si pentru Springboks. Se reintoarce la Saracens,pe care o preia ca principal pentru doi ani, pana in 2009. Se reintoarce ca principal la Suntory Sungoliath pana in 2012, de unde devine antrenorul principal al selectionatei Japoniei, cu care a facut senzatie la Cupa Mondiala din acest an. 

Printre performantele sale de antrenor, Eddie Jones se poate lauda cu Cupa Webb Ellis (ca antrenor asistent al Africii de Sud) in 2007, o editie (2001) a TriNations Cup  si doua Bledisloe Cup, 2001si 2002 plus alte trofee regionale.

Numirea sa survine ca urmare a demisiei lui Stuart Lancaster, head-coach-ul Angliei pana in aceasta toamna. Pentru inlocuirea sa nu au existat prea multe oferte, printre altele numarandu-se si autopropunerea lui Clive Woodward, selectionerul echipei Angliei, castigatoarea Cupei Mondiale din 2003. Ian Ritchie, chief executive al RFU a refuzat aceasta varianta. Este pentru prima oara in istoria rugby-ului englez cand destinele selctionatei trandafirilor vor fi conduse de un non-british. 

Eddie Jones has been confirmed as the new England coach

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu