duminică, 11 februarie 2018

A gresit TMO refuzand eseul galezilor?


In meciul de deschidere al etapei, Irlanda a avut un antrenament cu Italia. Sau un meci-scoala, cum, vreti sa-l numiti. Oamenii verzi isi facusera deja la pauza punctul bonus, 28-0. din patru eseuri  Pentru frumusetea simetriei, dupa pauza au mai inscris inca patru. ca sa atinga, pe final scorul de 56-19! Punctele italiene au venit din trei eseuri, din care ultimul netransformat. Antrenorul irlandez al Italiei, Conor O'Shea a spus dupa meci ca si-ar mai fi dorit o repriza ca sa se poata exprima. Eseurile italiene au fost inscrise dupa schimbarile de efectiv operate de O'Connor ca urmare a eseului irlandez semnat Rory Best (53') si care creionase tabele la 42-0. In fine, meciul a fost placut la vedere, vioi si tehnic. Mai deloc penalitati si multe eseuri. Cum sa nu placa o astfel de desfasurare? 

La putin timp, pe Twickenham avea sa se desfasoare meciul de varf al etapei, vizita Tarii Galilor. Care-l pierduse de Halfpenny in dimineata zilei meciului. Dupa partida cu Scotia, moralul galez era foarte sus iar copiii de la Scarlets, componentii de baza ai nationalei in acest sezon, zburdau de optimism. Oamenii lui  Eddie Jones venea si ea dupa o victorie convingatoare in Italia si nu avea mari probleme de lot. Erau intrunite toate conditiile pentru o mare batalie in rugby-ul european 2018.

Conform asteptarilor gazdelor, deschiderea de scor vine repede. In minutul 3, la un atac deschis, cu frontul de atac din tusa in tusa, Owen Farrell paseaza cu piciorul in diagonala, Jonny May receptioneaza fara exitare si inscrie la colt. Farrell rateaza transformarea, 5-0.  Galezii se repliaza si schiteaza, la landul lor, ceva atacuri. In special create de Rhys Patchell. Dar un contra-atac englez, sustinut de inaintare, ii ocazioneaza lui Launchburry o pasa inspirata din 5 metri galez catre acelasi activ Jonny May, care reactioneaza oportunist, culcand un alt eseu. De data asta transformat de catre Farrell. 12-0. Era minutul 20. Reactia galeza este imediata. Toata echipa in terenul englez, balonul circula cu mare viteza si il gaseste pe Gareth Anscombe pe  tusa stanga in fata unui  balon saltat. Anscombe pare ca il culca in eseu in ciuda opozitiei lui Anthony Watson. 


TMO-ul  partidei, neozeelandezul Glenn Newman apreciaza ca nu exista suficienta dovezi pentru ca eseul sa fie validat, Jerome Garces aplica decizia iar Tara Galilor beneficiaza de o penalitate pe care o transforma Patchell. 12-3. (24').

Asta a fost momentul in care partida ingheata. Englezilor le dispare apetitul ofensiv si se inchid intr-o aparare avansata. Nici galezii nu gasesc cheia pentru aceasta situatie si chiar daca teribila lor linie a treia (Shingler, Navidi, Moriarty) munceste enorm, de apararea engleza nu se poate trece. In acest chip a trecut si mare parte din repriza a doua, dupa ce s-au efectuat schimbarile. Catre finalul meciului, galezii par a fi mai determinati sa revina pe tabela. Obtin inca o penalitate in minutul 77, transformata de Gareth Anscombe, inlocuitorul lui Halfpenny. 12-6. Mai era nevoie de un eseu transformat pentru ca scorul sa fie rasturnat. Iar galezii sa arunca in atac. Apararea engleza rezista fara a face greseala fatala si  Garces fluiera finalul. 

Meciul de azi dintre Scotia si Franta nu va influenta clasamentul dupa doua etape, stabilit ieri. Locul 1, Irlanda, 9 puncte, diferenta +39, locul 2 Anglia, 9 puncte, diferenta +37, locul 3 Tara Galilor 6 puncte. Franta are 1 puncte, Scotia 0, Italia 0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu