luni, 25 septembrie 2017

Etape in Premiership si Top 14


Nimic neobisnuit in campionatele interne ale Angliei si Frantei. Poate doar infrangerea Wasps in deplasare la Exeter. Sau victoria categorica a  Bordeaux-Begles, acasa, cu liderul Montpellier.

Newcastle Falcons invinge la Bath cu un singur punct, 33-32. Leicester Tiger ia patru puncte, pe Stoop, celor de la Harlequins. Iar Exeter Chiefs, noul si vechiul leader, ii "turteste" pe Wasps (ca sa le aduca aminte de castigul  finalei din vara). In rest, rezultate normale precum Saracens 41-13 cu Sale Sharks  sau  London Irish 25-40 cu Northampton Saints.

Dupa patru etape, pe primele patru locuri sunt echipele cu doar o infrangere: 1. Exeter, cu 16 puncte, diferenta 68; 2. Saracens, 14 puncte si diferenta 71; 3. Northampton, 14 puncte si diferenta 15; 4. Newcastle Falcons (surpriza) 14 puncte si diferenta 7.  Urmeaza echipele cu cate doua infrangeri, Wasps, Harlequins, Leicester Tigers.

Cel mai bun atac il au londonezii de la Saracens - 146 puncte, urmati de Exeter Chiefs, cu 130 puncte. 

Cea mai buna aparare o au "serifii" de la Exeter, doar 62 puncte primite. Le urmeaza Saracens cu 75 puncte.

Cel mai eficient atacant este tot de la Exeter, Ollie Woodburn, cu cinci eseuri (doua ieri, cu Wasps). Cu cate patru eseuri: Ben Spencer (Saracens), Sam Siimmonds (Exeter), Dan Robson (Wasps) si Jonny May (Leicester Tigers).


In Top 14, campioana en-titre Clermont Auvergne s-a chinuit sa termine 23-21 cu Racing 92.  Clermont are dupa cinci etape doua infrangeri.  Toulon a dominat net meciul de la Paris, cu Stade Francais, 15-19. Iar leaderul Montpellier pierde la scor mare la Bordeaux Begles, 17-47. 

Dupa cinci etape, pe primul loc al clasamentului se mentine Montpellier, cu 19 puncte si o diferenta de 58 puncte. De remarcat ca, la fel ca in Premiership, primele patru echipe au un lucru in comun, o singura infrangere. Pe locul secund, La Rochelle (revelatia sezonului trecut), 18 puncte si 79 puncte diferenta, Pe trei Lyon, 18 puncte sii 62 puncte diferenta. Pe patru, Toulouse cu 16 puncte si diferenta de 39.  Urmeaza echipele cu doua infrangeri: Racing 92 si Toulon cu 15 si, respectiv, 14 puncte.

Cel mai bun atac  il au La Rochelle 171 puncte, si Montpellier, cu 167.

Cea mai buna aparare o are Lyon si, la egalitate, Racing cu doar 86 puncte primite.

Cel mai eficient atacant este noua senzatie fijiana, Alivereti Raka, 22 ani. El a inscris cinci eseuri in cinci etape. Ii urmeaza, cu patru eseuri, doi jucatori de la Toulon, Josua Tuisova si Chris Ashton si Alexis Pallison de la Lyon. 

De remarcat numarul mare de puncte inscrise in aceste doua etape. In Premiership, 334, ceea ce inseamna 55,6 puncte pe meci. In Top 14, 329. Rezulta un total de 47,0 puncte pe meci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu