duminică, 15 noiembrie 2015

Revirimentul echipelor engleze


Datorita evenimentelor de la Paris, o serie de meciuri din prima etapa a European Rugby Champions Cup au fost amanate, cele care se desfasurau pe stadioanele din Franta. Doar meciurile echipelor franceze in strainatate aveau sa se desfasoare normal, conform programarii lor.

In aceste conditii, cu reprogramarile ulterioare, s-au jucat sase partide din zece. Au fost amanate Oyonnax-Ulster, Racing 92-Glasgow Warriors, Bordeaux Begles-Clermont Auvergne si (era meciul etapei) Toulon-Bath. 

Rezultatele arata interesant. Mai intai  pentru ca echipele engleze au obtinut trei victorii din patru meciuri (Leicester Tigers-Stade Francais 33-20, Saracens-Toulouse 32-7, Northampton-Scarlets, 15-11, Leinster-London Wasps 6-31). Cel de-al patrulea meci a opus Ospreys cu Exeter Chiefs. Englezii au pierdut cu 25-13, gratie formei lui Dan Biggar care, desi a ratat 3 penalitati, a inscris puncte din alte cinci si a executat si un drop-goal reusit. 

O figura frumoasa au facut londonezii de la Wasps pe terenul din Dublin al lui Leinster. La pauza conduceau cu 27-0. Nu au reusit, insa, sa obtina si punctul bonus. Au inscris doar trei eseuri-Wade Simpson, Piutau.

Infrangerea acasa a lui Leinster va usura misiunea Toulon-ului in "grupa mortii" (a grupa 5, unde mai joaca si Bath). 

Punct bonus a luat, in schimb,  Saracens in fata fostilor elevi ai lui Guy Noves, noul selectioner al Frantei. Toulouse nu a aratat nimic si nu a inscris decat un eseu.

Echipele engleze parca doresc sa-si spele onoarea dupa eliminarea de la Cupa Mondiala. Tigers, Wasps si Saracens au fost in forma maxima. Northampton s-a cam chinuit cu Llanelli Scarlets. Iar Exeter Chiefs au cedat din lipsa de experienta internationala. Echipele franceze, cele care jucat ieri, nu arata mai bine ca nationala lui Saint-Andre. 

Un inceput interesant de competitie. A doua etapa se va juca in perioada 20-22 noiembrie. Pana atunci, sa ne bucuram de rugby, prieteni!



         Foto: Charles Piutau, ultimul eseu in partida cu Leinster. Foto: Eurosport.

Charles Piutau on the attack for Wasps

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu