marți, 23 decembrie 2014

Boudjellal, fara numar...


Pe langa ce scriam acum doua zile despre achizitiile viitoare ale clubului patronat de Mourad Boudjellal, au mai aparut noutati de ultima ora.

Prima ar fi cea legata de numele unui pusti prodigios acum cativa ani. Este vorba de Danny Cipriani, cel pus la colt pentru o post-adolescenta agitata si refuzat sistematic in a intra in elita rugby-ului britanic, in ciuda peformantelor sale din ultimii doi ani.

Midi Olympique relateaza despre faptul ca in conducerea clubului din Var exista o opinie conturata despre viitorul lui Cipriani la Toulon. Prima optiune pentru postul de mijlocas la deschidere este Matt Giteau pentru sezonul urmator. Michalak este deja cu gandul la Japonia (Panasonic Wild Knights) dar cu conditia sa recupereze integral accidentarea prezenta. La 27 de ani, Cipriani, este in plina forma fizica si, se pare, a scapat de majoritatea depedentelor sale. Mai este, insa, un obstacol inainte de semnarea vreunui contract nou (in prezent este jucator al Sale Sharks, pentru care a marcat 499 puncte din 2012 pana in prezent). Intalnirea cu selectionerul Stuart Lancaster de la inceputul anului viitor va fi decisiva pentru cariera sa. Daca atotputernicul in materie de selectii la lotul Angliei ii va arata din nou usa, Cipriani este dispus sa renunta la posibila sa cariera intrerupta si sa se indrepte catre Franta. Mai amintesc faptul ca Cipriani a jucat ceva mai mult de jumatate de sezon pentru Melbourne Rebels, pentru care in 19 partide a inscris 122 puncte. Dupa care a revenit in Anglia, la Sale Sharks. Boudjellal a declarat ieri ca Cipriani va primi, necinditionat, in cazul mutarii sale la malul Mediteranei, asistenta si expertiza lui Jonni Wilkinson, care va fii coach-ul sau personal. 

O alta tinta a lui Bernard Laporte a fost finalizata. La lot va fi adus inca un nume greu, Samu Manoa. In prezent jucator al Northampton Saints, americanul cu descendenta in Tonga, este prin definitie un numar 8 foarte iute si puternic. Cum samoanul/neozeelandez Chris Masoe are deja 35 de ani iar Juan Martin Fernandez-Lobbe,33 (titularii postului de inchizator la gramada),  Bernard Laporte doreste sa lase, inainte de retragerea sa din functia de manager, un lot cu perspectivele deschise. Manoa are doar 29 de ani, a jucat de 10 ori pentru US Eagles si pentru Barbarians (reprezentand USA). Pentru Northampton a marcat  in trei sezoane 110 puncte, toate fiind eseuri. 

Cu un astfel de gen de noi achizitii, Toulon pare sa sa gandeasca la o echipa mai tanara, mai ofensiva si, in spatele acestor dorinte, atacarea de noi titluri dupa orizontul RWC 2015. Cu siguranta o sa mai auzim de noi cumparaturi pana atunci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu