duminică, 8 aprilie 2018

Revenirea Leicester Tigers si victoria Racing 92 dau culoare campionatelor nationale


Premiership. Cateva rezultate dupa 19 etape: Bath 19 - Leicester Tigers 34 (5 eseuri); Northampton 13 - Saracens 63 (9 eseuri); Harlequins 5 - London Irish 35 (4 eseuri); Exeter Chiefs 46 (6 eseuri) - Gloucester 10, Sale Sharks 28 (4 eseuri) - Wasps 27 (3 eseuri).

Meciul zilei a foast decis la Bath, unde Tigers s-a dezlantuit in repriza a doua si, dupa rezultatul de azi trece pe locul 3 in clasament, cu 56 puncte, in fata lui Wasps, cu acelasi punctaj. Exeter isi mentine pozitia de varf la o distanta de 8 puncte fata de fosta campioana Saracens, cu 62 puncte. Destul de aproape fata de locurile 3,4 stau outsiderele Nerwcastle Falcons, cu 54 puncte si Sale Sharks, cu 53.

Cele mai multe puncte inscrise, pana acum, Owen Farrell si Marcus Smith (Harlequins), 138, urmati de Gareth Steenson (Exeter) cu 134. Cele mai multe eseuri a inscris Joshua Adams (Worcester), 12, urmat de Danny Solomona (Sale Sharks) 11. Cele mai multe drop-goal-uri: Rhys Priestland (Bath).

Top 14. Etapa 23: Racing 92 17 - Toulon 13; Castres 28(3 eseuri) - Toulouse 23 (doua eseuri), Montpellier 40 (6 eseuri) - La Rochelle (3 eseuri) 24. Stade Francais (5 eseuri) 50 - Clermont Auvergne 13. 

De remarcat victoria la scor a Stade Francais in fata fostei campioane a Frantei si gura de oxigen pe care echipa pariziana a inspirat-o in efortul de a evita retrogradarea in D2. Toulouse a pierdut puncte important prin infrangerea de la Castres, ele vor fi importante in raport cu punctele in fata Toulon. Meciul cel mai interesant al etapei a fost cel de pe noul stadion parizian din La Defense. Toulon a dominat tot meciul dar nu a reusit sa marcheze in a doua jumatate, atunci cand a avut o dominare teritoriala evidenta. Racing s-a razbunat de doua ori prin dulapul Virimi Vakatawa (24' si 42'). Ashton a inscris in primul mitan pentru Toulon dar dupa acest eseu a gresit copios fie prin plasament defectos fie prin tehnica precara de manuire a balonului. Fie ca e fundas, fie ca e aripa, el este oportunistul de serviciu al Toulon-ului. Si uneori prostul satului. Daca-i pica balonul fix in brate este posibil sa faca cu el ceva puncte. In rest, in aparare e un mare zero iar despre intelegerea pozitiei lui in teren  doar la limita percepe cate ceva. 

Ashton este cel mai proeminent marcator de eseuri, 21, urmat de Nemani Nadolo (Montpellier), cu 16. Cele mai multe puncte: Benjamin Botica (Oyonnax) cu 273, Thomas Ramos (Toulouse) 235 si Benjamin Urdapilleta (Castres) 223. Drop-goal-uri are australianul Zach Holmes, 3.

La sfarsitul saptamanii vitoare, etapa 20 in Premiership si 24 in Top 14. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu