duminică, 15 aprilie 2018

In Top 14 si Premiership ierarhiile incep sa se lamureasca


Top 14.  Cateva rezultate, importante pwentru partea superioara a clasamentului: Toulon 32 - Montpellier 17, La Rochelle 18 - Castres 26, Toulouse 42 - Racing 92 25. 

Toulon a intalnit pe Velodrome, Marseille, lidera autoritara a Top 14. Primele douzeci de minute au fost de poveste, masinaria Toulon a facut spectacol. Patru eseuri in prima repriza, ultimul in prelungiri . Chris Aston a inscris al 22-lea eseu al sezonului. Montpellier e revenit in al doilea mitan, adaugand eseului din min. 34 inca doua, fara a reusi, insa, sa conteste suprematia oamenilor lui Boudjellal. Castres, dorind parca sa dovedeasca, inca o data, forma in care se afla in sezonul actual, se impune in fata La Rochelle printr-un joc mai eficient. Ca efect, oamenii lui Cristophe Urios sunt pe pozitia de a juca barajul de calificare in semifinale.  Toulouse - Racing a fost meciul zilei. Gadele au condus copios primele 65 de minute, cu 5 eseuri la 0. Parizienii au revenit, dupa intrarea lui Szarzewski si au raspuns cu trei eseuri (67', 70', 78), impiedicand astfel ca Toulouse sa se bucure de punctul bonus al celor cinci eseuri.  

In clasament, structura ierarhiei incepe sa se clarifice. Ramane la conducere Montpellier, cu avans solid fata de a doua clasata, 76 puncte. Cu 70 de puncte, pe locurile 2 si 3, departajate prin diferenta dintre punctele inscrise si cele primite,  Toulouse si Racing 92. Pe locul 4 Toulon, cu  68 puncte. Locurile 5 si 6 care participa la eliminatoriile pentru semifinale sunt, in acest moment, ocupate de Lyon si Castres cu 64 si, respectiv, 66 puncte.

Cele mai multe eseuri, asa cum mentionam mai sus, Chris Ashton, 22. Ii urmeaza Nemani Nadolo (Montpellier) cu 16. Cele mai multe penalitati transformate: Benjamin Botica, 64, Benjamin  Urdapilleta (Castres) 48, Thomas Ramos (Toulouse) 43. Cele mai multe transformari: Thomas Ramos 49, Benjamin Urdapilleta 42, Lionel Beauxis (Lyon) 33. Cele mai multe drop-goal-uri, Zack Holmes (Toulouse), 3.

Etapa viitoare, a 25-a, penultima, programeaza cateva intalniri care pot avea influenbta fata de partea superioara a clasamentului, Toulon-Castres, Toulouse - La Rochelle, Bordeaux Begles-Racing 92, Mopntpellier- Pau.

Premiership.  Rezultatele etapei (selectiv): Wasps 30 - Worcester 15, , Leicester 21-  Northampton 27, Saracens 41 - Bath 6, London Irish 5 - Exeter Chiefs 45. 

Surpriza etapei s-a produs in derby-ul Midland-ului, Northampton, care se zbate in mlastina ultimelor locuri a depasit gazdele din Leicester, pe Tigers, echip care parea sa-si fi intrat in mana pentru un loc in semifinalele Premiership. Prima repriza s-a incheiat indecis, cate doua eseuri pentru fiecare echipa. In perioada secunda, Northampton campioana Premiership acum cativa ani, a fost mai mobila si mai eficienta si a mai inscris un eseu, pe fondul dominarii teritoriale a gazdelor. Acest rezultat mentine pe Soimii din Newcastle pe locul 4, calificant. Saracens in revenire de forma si parca in ciuda restructurarilor din actionariatul echipei.  Sud-africanii care detineau 50% din club s-au retras ceea ce l-a facut pe mogulul Wray sa le rascumpere actiunile, devenind proprietarul absolut din Premiership. Wasps a castigat la limita un punct bonus cu modesta Worcester si revine pe locul 3.

Clasamentul : Exeter Chiefs, tot cu opt puncte diferenta,(ca in Top 14), 75 puncte. 2. Saracens cu 67 puncte. 3.Wasps 61 puncte. 4. Newcastle Falcons 59 puncte. 5. Leicester Tigers 57 puncte. 6. Gloucester 56 puncte.

Cele mai multe eseuri: Joshua Adams (Worcester) 13, 2. Sam Simmonds (Exeter), 12. 3. Ben Spencer (Saracens) 9. Penalitati transformate: George Ford (Leicester Tigers), 28.  2. Marcus Smith (Harlequins), 26. 3. Owen Farrell 27. Transformari: Gareth Steenson (Exeter) 41. 2. Marcus Smith 32. 3. Alan McGinty (sale Sharks) 32. Cele mai muilte drop-goal-uri: Rhys Priestland, 3.

Etapa viitoare, a 21-a programeaza meciul direct intre Leicester si Newcastle, batalia pentru locul 4. Alt meci interesant, Wasps - Northampton. Dar pana atunci, in acest week-end avem semifinalele cupelor europene; Leinster - Scarlets si Racing 92 - Munster. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu