duminică, 22 aprilie 2018

Machenaud a dus pe Racing in finala Champions Cup.


Doua reprize, cu totul diferite. In prima, parizienii au facut legea, atacand si surprinzand apararea irlandeza prin viteza combinatiilor . Tenorul a fost Teddy Thomas. La doar 24 de ani, a avut una din cele mai bune meciuri din cariera pentru ca facut ce a vrut cu o aparare derutata. Primele doua eseuri au fost de autor, ale susnumitului. Al treilea a fost cu dedicatie: Thomas strapunsese din nou apararea dar i-a pasat lui Machenaud balonul pentru ca acesta sa aibe si el un eseu. Aroganta sau altruism, Inclin catre a a doua varianta.  Au muncit enorm pentru scorul de la pauza Marc Andreu si Virimi Vakatawa.  24-3.

Pentru irlandezi a muncit, la fel de laborios, Conor Murray. Si atat, forta gramezii fiind un munte de steril. Keith Earls, om decisiv altadata, a fost o aripa foarte stearsa azi, Keatley, la fel.  A trebuit sa intre rezerva Simon Zebo, pentru ca jocul irlandezilor sa se schimbe radical. A dat eseu in 63' dar Hanrahan rateaza transformarea. 27-8. Tot pe mana lui Zebo, Marshall mai inscrie un eseu, transformat. 27-15. Si cand nimeni nu mai astepta nimic de la aceasta partida, 80', pe o pasa sutata de la Zebo, Conway mai inscrie o data. Transformare si 27-22.  De remarcat ca francezii nu au inscris decat dintr-o penalitate in repriza secunda. Plus una ratata pentru ca procentajul lui Machenaud sa nu fie perfect.

Asta a fost. Un meci de nota 7. Arbitrajul lui JP Doyle corect dar cu usoare de momente de favorizare (subiectiv vorbind) pentru oaspeti.

Racing 92 accede la finala de peste trei saptamani de la Bilbao. Un succes notabil pentru echipa lui Jackie Lorenzetti. Si cand ii scriam numele mi-am adus aminte de aventura de anul trecut cand era gata-gata sa se produca fuziunea cu Stade Francais. Noroc ca mogulul elvetian s-a razgandit la timp. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu