miercuri, 26 august 2015

Cine ar urma sa ramana in lotul de 31 al Angliei?


In fine suspansul pare ca se apropie de sfarsit. Lancaster a facut anuntul: joi, adica maine, in prima parte a amiezei va da verdictul despre 31 din 38. Parca a durat un pic cam mult fata de alte echipe, nu-i asa? 

Ca sa incalzeasca asteptarile si cum toti jucatorii au fanii lor, Graham Rowntree - antrenorul cu inaintarea il cere la lot pe suspendatul (pana la sfarsitul sezionului) taloneur Dylan Hartley. Cum e recidivist in probleme de disciplina in joc si suspendat pentru violenta pe teren, revenirea posibila la lot ar simplifica una din dilemele actuale. Siguri pe selectia lor sunt Ben Youngs si Rob Webber. Cel de-al treilea -au mai fost utilizati pana in prezent Luke Cowan-Dickie si Jamie George- ar deveni Hartley. Cowan-Dickie ar urma sa se intoarca la club, Jamie George ar fi nominalizat in cazul in care Hartley se loveste de opinia lui Stuart Lancaster, care ii este defavorabila.

In randul pilierilor, sunt multe certitudini. Joe Marler, Mako Vunipola, Dan Cole si David Wilson sunt siguri pe posturile lor. Cei incercati pentru cel de-al cincelea post, Alex Corbisiero si Kieran Brooks au dau si n-au prea dat satisfactie. Preferat ar fi, totusi Kieran Brooks pentru ca Corbisiero are in spate o recenta accidentare in meciul de pe Twickenham, cu Franta. 

in linia doua nu sunt prea multe alegeri de facut. Joe Launchbury, Courtney Lawes, Dave Attwood, Geoff Parling sunt titularii preferati ai lui Lancaster. A mai fost incercat batranul Nick Easter si George Kruis. Asupra lui Easter sunt obiectii. Datorita inaltimii, fortei, luciditatii si determinarii sale, el a fost incercat atat pe linia a doua cat si ca flanker, dar numai ca rezerva. Randamentul sau intr-un meci de 80 minute nu este o certitudine. Depinde de Lancaster daca il va tine pentru postul de rezerva. Dar in defavoarea cui? Cel de-al sasele testat pe linia doua a fost George Kruis. El se va intoarce la echipa sa de club, cu certitudine.

Pe lina din spatele gramezii, primeaza din nou, notorietatea jucatorilor si, poate calitatea lor.. In afara de  Chris Robshaw, Billie Vunipola, James Haskell mai poate ramane la lotul de 31 si Ben Morgan, inca nerefacut dupa o accidentare. Calum Clark, o rezerva contingenta, se va retrage la club

Una din deciziile dificile ale echipei lui Lancaster este nominalizarea pe posturile de mijlocasi. Este notorie rivalitatea dintre Dannie Care si Tom Youngs ca si cea dintre George Ford si Owen Farrell. In sine rivalitatea este un lucru bun. In randul echipei si, poate la antrenamente. Insa in meciurile dintr-o grupa complicata, este vorba despre compatibiltate si empatie intre mijlocasi. Se pare ca staff-ul lui Lancaster prefera peerechile Care-Farrell si Youngs-Ford. Li se adauga Richard Wigglesworth, un demiu care este si un kicker eficient la buturi. 

Pentru liniile de fund, probleme mai putine sunt pentru posturile de aripi si fundas. Anthony Watson, Jack Nowell si Jonny May au convins pana acum si se pare ca au rezervate pozitiile. Mike Brown, in revenire aproape completa dupa contuzie si Alex Goode (desi, dupa mine, nu a dat satisfactie in meciul cu Franta de la Londra) vor acoperi buturile. Problema mare este in dreptul lui Danny Cipriani. El nu are acces la nr.10 (baiatul lui tata este, obligatoriu pe lista, chiar daca este mai putin spontan si creativ decat Cipriani). Pe post de fundas nu are loc de Alex Goode, care este supracotat dupa meciul de la Londra. De ce nu are loc nici intre centri, vom vedea mai jos. Sperietoarea sa are un nume, Sam Burgess. Produs de marketing, acest Sam Burgess este un jucator de forta bruta, cu un ego supragonflat si deloc lipsit de rafinament. El a fost remarcat in jocuri de Liga (XIII) si adus in Rugby Union de o echipa pe val (Bath).  In sine este un spectacol, dar nu aduce nici un plus de eficienta. A fost incercat de Lancaster pe post de flanker. Ne-am lamurit,. A fost incercat pe post de centru, a luat un galben in predecentul meci cu Franta. Sa-mi fie cu iertare, intre Burgess si Cipriani pe post de centru, il prefer de la mare inaltime pe Cipriani. Fiecare echipa are un jucator-fetis, vezi cazul Vlaicu. Dar daca Anglia vrea sa castige grupa (si mai departe om vedea), Burgess nu ar avea ce cauta, decat, poate, ca rezerva. In randul titularilor pe posturile de centru, sunt cinci oameni (plus Burgess) care concureaza pe doua posturi: Brad Barritt, Jonathan Joseph (care se intelege minunat cu Ford, ati observat?), Luther Burrell, Billie Twelvetrees si Henry Slade, debutantul care a dat satisfactie mai mare decat Sam Burgess. Daca Burgess nu joaca flanker, conform logicii va ocupa un post de centru. Nu intuiesc cu cine din cei mai sus amintiti s-ar putea intelege in joc. Aici este problema lui Stuart Lancaster: daca il epureaza pe Burgess, rezolva o problema de strategie dar ii sare presa in cap. Daca il tine pe Burgess. omoara un post important in aparare, si anume nu  postul de killer al atacurilor adverse ci un post de creatie, pe atac.  Si pierde sprijinul tehnicienilor.

Dar sa mai avem rabdare o zi, maine vom sti mai multe. La buna vedere!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu