sâmbătă, 14 martie 2015

Un meci de totul sau nimic.

Irlandezii inca mai spera sa castige editia din anul acesta a Six Nations si va lupta cu una din cele mai incomode adversare pentru a face opt puncte si a spera , cu o ultima victorie in ultima etapa, la posesia , pentru inca un an, a trofeului. Logic, dupa cum joaca oamenii in verde, asa ar trebui sa se intample. Numai ca meciul se va disputa pe Millennium, in Cardiff, unde galezii sunt, de regula, de neinvins. Dar Anglia a facut-o in acest an. Irlanda este detinatoarea titlului din anul trecut. Ea a mai invins gazdele de azi si in 2012 si in 2009. Dar au pierdut la Dublin in 2012.

E complicat acest meci. Irlandezii sunt pe cai mari de la venirea lui Joe Schmidt. Au si ajuns pe locul 3 in ierarhia IRB. Joaca frumos si eficient. Playmakerul sau, Jonathan Sexton si partenerul acestuia, Conor Murray sunt, deja, cuplul de mijlocasi care domina statisticile. Ceea ce nu se poate spune despre Biggar si Webb. Pe fund avem doua vedete din Ovalia, Leehalfpenny si Rob Kearney. Diferenta dintre ei este uriasa cand vorbim despre punctele marcate. Kerney este mai prolific atunci cand este vorba despre jocul tactic de picior.  Pe linia a doua, crancen va fi duelul; dintre Paul O'Connell si Alun-Wyn Jones dar si intre ceilalti doi prinzatori, Devin Toner sui Luke Charteris. Cum este de presupus ca se va juca pe contre si in cazul loviturilor de picior, tusele devin foarte importante in plan strategic. In fine interesant va fi si duelul liniilor intai, Hibbard fiind  pe banca, Rory Best va ramane major in fata mai putin experimentatului Baldwin. Galezii fac in ultimele meciuri foarte multe greseli de gramada, si in ordonate si in spontane. Aici ar putea fi locul vulnerabilitatii lor. 

Iata componenta echipelor de start.

Tara Galilor: 15 Leigh Halfpenny, 14 George North, 13 Jonathan Davies, 12 Jamie Roberts, 11 Liam Williams, 10 Dan Biggar, 9 Rhys Webb, 8 Taulupe Faletau, 7 Sam Warburton (capitan), 6 Dan Lydiate, 5 Alun-Wyn Jones, 4 Luke Charteris, 3 Samson Lee, 2 Scott Baldwin, 1 Gethin Jenkins.  Rezerve: 16 Richard Hibbard, 17 Rob Evans, 18 Aaron Jarvis, 19 Jake Ball, 20 Justin Tipuric, 21 Mike Phillips, 22 Rhys Priestland, 23 Scott Williams.
Irlanda: 15 Rob Kearney, 14 Tommy Bowe, 13 Jared Payne, 12 Robbie Henshaw, 11 Simon Zebo, 10 Jonathan Sexton, 9 Conor Murray, 8 Jamie Heaslip, 7 Sean O'Brien, 6 Peter O'Mahony, 5 Paul O'Connell (capitan), 4 Devin Toner, 3 Mike Ross, 2 Rory Best, 1 Jack McGrath.  Rezerve: 16 Sean Cronin, 17 Cian Healy, 18 Martin Moore, 19 Iain Henderson, 20 Jordi Murphy, 21 Eoin Reddan, 22 Ian Madigan, 23 Felix Jones.
Intalnirea va incepe de la ora 16,30 (ora Ro), si va fi condusa  de o echipa de arbitri condusa de englezul Wayne Barnes. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu