duminică, 28 ianuarie 2018

Se joaca tare in Top 14


Rezultatele din etapa a 16-a a Top 14 sunt normale pana la un punct. De la acesta incolo, daca incepem sa numaram eseurile inscrise, s-ar putea sa nu mai fim atat de siguri. Sa numaram doar cele 10 eseuri ale Lyon in confruntarea cu Agen (71-17). Sau cele 6 ale Toulon in fata Bordeaux Begles (36-12, joc remarcabil in special in prima repriza). La Rochelle a inscris si ea patru eseuri asigurandu-si punctul bonus in fata unei echipe, Brives, care a inscris si ea trei eseuri. Pau a inscris si ea, in deplasare la Paris(Stade Francais) 6 eseuri, 5-40 . Toulouse, cinci eseuri cu Oyonnax (care a inscris si ea 2). 

Imntr-un meci al orgoliilor, Racing a invins la Castres cu 18-13. Cu doua eseuri la unul. In partida cea mai semnificativa a etapei, Montpellier invinge la Clermont-Ferrand, cu 3 eseuri la 2. Um meci extrem de disputat, in care, inca o data, Clermont Auvergne nu a facut fata unei echipe mai determinate pentru victorie. Montpellier a inscris prin Picamoles(2) si Nemani Nadolo (min.80) trei eseuri pentru emisiunile de stiri in timp ce Clermont s-a chinuit pebntru eseurile sale (doua, Jedrasiak si Hingano). In formatie (aproape) standard, gaszdele nu au avut creativitatea necesara sa se opuna unor adversari in mare forma si forta. E interesanta dualitatea acesteia campioane en-titre a Frantei, Clermont Auvergne: se scalda in apele din fundul clasamentului dar castiga la scor grupa din Champions Cup. 

Montpellier s-a intors in fruntea clasamentului, cu 51 puncte, Ii urmeaza La Rochelle si Racing 92, cu 50. Castres, Toulon si Toulouse, cu 43 puncte ocupa locurile 4-6, urmate de Lyon cu 42. Clermont se afla pe acelasi loc 10, cu 32 puncte, secondata, cu 27, pe 11,  de Stade Francais. Pe ultimul loc, Oyonnax, care da statisticii pe cel mai bun marcator de puncte, Benjamin Botica, cun 181 puncte inscrise din 4 eseuri, 19 transformari si 41 penalitati.

Cel mai mare numar de puncte l-a inscris La Rochelle, 485, urmata de Montpellier - 443 si  Toulon plus Lyon, cu cate 431 fiecare. Cea mai buna aparare este cea a Racing 92 - 261 puncte primite. La Rochelle - 319  si Toulouse 344 puncte ii urmeaza. 

Interesant este ca Clermont are tot atatea puncte primite cate a inscris, adica, 438, adica diferenta 0. Iar principalul realizator de puncte este Morgan Parra, cu 102 puncte, adica 2 eseuri, 19 transformari si 18 penalitati transformate.

In insulele britanice s-au jucat meciurile dintre formatiile secunde in Anglo-Welsh Cup. Se distinge un singur rezultat, Harlequins 35 - 7 Scarlets (revelatia galeza, care da si cei mai multi jucatori selectionatei pentru Six Nations)

Saptamana viitoare, prima etapa a competitiei: pe 3 februarie Tara Galilor - Scotia; Franta - Irlanda si 4 februarie Italia- Anglia. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu