sâmbătă, 30 iulie 2016

Lions si Hurricanes vor juca finala Super Rugby 2016


Nici Lions, nici Hurricanes nu au mai castigat vreodata trofeul Super Rugby. Highlanders, detinatoarea titlului din 2015, a fost umilita, la propriu si in ciuda scorului, la Johanesburg, de oamenii lui Johan Ackerman. Poate ca erau alte evolutii daca meciul de juca la Dunedin. Dar asta este sportul.

Meciul de la Johanesburg este unul de antologie. Joc deschis, in mare viteza, fara substilitati, fara tactici spectaculoase dar cu atacuri fulgeratoare si aparari extrem de mobile. S-a jucat la victorie, accesul in finala fiind un bonus in sine pentru ambele echipe. Pentru spectacolul oferit, echipa lui Ackerman merita toate laudele pentru ca, se pare, va deveni scheletul viitoarei selectionate a Springboks. Pentru turneul Irlandei din iunie, noul selectioner al Africii de Sud, Allister Coetzee a oprit opt jucatori de la Lions in lotul de 30: Ruan Combrinck, Lionel Mapoe, Elton Jamtjies, Julian Redelinghuis, Franco Mostert, Faf de Klerk, Jaco Kriel, Warren Whiteley. Cu exceptia ultimului (accidentat in sezonul regular), toti au jucat  si au impresionat in meciul de azi. Alaturi de cei de mai sus, alti viitori selectionabili Springboks: taloneurul Malcolm Marx si inchizatorul Ruan Ackerman. Pe scurt, Lions este o echipa solida, care poate concura cu sanse de 45% la titlul Super Rugby 2016.

Pentru Lions au inscris cinci eseuri Jantjies, von Rensburg, Skosan, Kriel, Erasmus si Jantjies 4 transformari si 3 penalitati. 

Omul meciului a fost ales Elton Jantjies, atat pentru eficienta sa (22 puncte din 42).

Highlanders a fost in joc doar secvential. Mai intai dupa ce primit primele doua eseuri, apoi din minutul 70, cand scorul capata proportii (35-16). In ultimul minut, Joe Wheeler a inscris eseul de consolare, reducand scorul la 42-30. Dupa cifrele de pe tabela, pare ca a fost un meci echilibrat. In teren, insa, legea au facut-o cei de la Lions, cu eseuri in mare viteza crosetate de perechea de mijlocasi De Klerk si Jantjies. Si eseurile celor din Dunedin au fost frumoase, in viteza , insa apararea Lions a reusit sa distruga alte cateva oportunitati ale neo-zeelandezilor. In special gratie prestatiilor excelente ale lui van Rensburg, Ackerman si Jaco Kriel. 

Victoria Lions nu poate fi pusa la indoiala, este perfect meritata mai ales in conditiile in care Jaco Peyper, abritru sud-african nu a fluierat avantajos pentru gazde, Neo-zeelandezii au facut cu mult mai multe greseli, tehnice si de plasament, asa incat s-a fluierat mai mult impotriva lor. Hurricanes isi pierde titlul nu foarte onorabil, dar sportiv. 

In cealalata semifinala, un rezultat logic, Hurricanes invinge fara drept de apel pe cei de la Waikato Chiefs, 25-9. Invinsii nu au reusit nici un eseu. Doar trei penalitati prin fundasul McKenzie. Hurricanes au reusit trei eseuri prin Halaholo, Barrett si Vito, iar acelasi Beauden Barrett a mai inscris 2 transformari de eseu si 2 penalitati. Cory Jane a fost eli9minat 10 minute. Personal, ma asteptam la mult mai multe faze interesante create de perechea Aaron Cruden si Tawera Kerr-Barlow. Ambii au fost lipsiti de inspiratie sau contrati de TJ Perenara, Beauden Barrett sau Victor Vito, excelent azi. 

Doua cuvinte despre arbitrajul lui Angus Gardner: fluid si corect.

Deci, saptamana viitoare, Hurricanes - Lions, finala Super Rugby. Cum spuneam, pentru ambele echipe, titlul va fi o premiera. Detalii despre finala, in alta postare. 

La buna vedere, prieteni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu