duminică, 11 februarie 2018

Si Scotia tine Franta la distanta, 32-26 pe Murrayfield


E clar, Franta nu reuseste sa iasa din mediocritate. Si azi, in ciuda celor doua eseuri ale lui Speedy Gonzales ( a se citi Teddy Thomas) si a unei prime reprize dominata destul de clar, adunatura lui Brunel nu s-a simtit bine. Pai e normal cand folosesti o uvertura de 32 ani, precum Lionel Beauxis (care nu este, de departe, Jonny Wilkinson) si ai o inaintare care dincolo de volum si accente violente nu doreste sa joace ci doar sa anihileze adversarul. Dac nu ai om la constructie ar trebui sa ai macar o linie care sa impuna, fie linia a treia (de exemplu, Picamoles a fost tinut pe banca pana in minutul 58) fie linia de fund (unde doar Thomas a aratat ceva personalitate). Pe scurt Franta a devenit un echipa de batut.Nu m-ar mira ca si Italia sa-i puna ceva probleme.

De partea cealalta, Scotia a inghitit greu infrangerea de sambata de la Cardiff. E drept cu ceva absente si lipsa de forma la oamenii esentiali. Asa se configura si partida de azi dupa prima repriza, cand francezii conduceau cu 3 puncte (17-14). E drept, scotienii revenisera din pumni de fiecare data, cu o oarecare eleganta. Pauza nu avea sa le aduca liniste francezilor si nici o schimbare semnificativa de energie. Aceleasi actiuni stereotipe si predictibile nu i-au incurcat pe scotieni, care au incercat miscari mai abile si au mers hotarati sa provoace adversarii la greseli. Sase (6) au fost penalitatile pe care vulpoiul de Laidlaw le-a transformat in puncte in repriza a doua. Schimbarea lui Machenaud cu Baptiste Serin a fragilizat, pret de vreo zece minute atacul francez. Micutul Serin (doar 23 ani) si-a revenit doar pentru a inscrie cele doua penalitati cu care Franta spera sa mai ramana in joc. Nici Anthony Belleau, care l-a schimbat pe Beauxis nu a modificat stilul sau ritmul jocului, Deja moralul francezilor coborase iar greselile se tineau lant : offside, pase inainte, scapari de balon, baloane la adversar, in fine, tot tacamul.  Scotienii si-au revenit in repriza a doua mai ales datorita formei pe care a aratat-o azi sarniera Finn Raussell (apoi Price din minutul 65) si Laidlaw, care si-a adus, parca aminte, de sezonul trecut). Greg Laidlaw a inscris, singur 22 de puncte din totalul de 32 si a fost declarat omul meciului. 

Franta a mai adunat un punct (bonus defensiv, (este pe pozitia a cincea) dar Scotia a luat 4 
puncte si se afla pe locul patru. Lingura de lemn este, deocamdata si mi-e teama ca lucrurile nu voer merge in mai bine), a Italiei,  cu 0 puncte (desi are cinci eseuri inscrise).

Urmeaza pauza doua saptamani si etapa a treia programeaza jocurile: (vineri 23 februarie) Franta-Italia si (sambata 24) Irlanda-Tara Galilor si Scotia-Anglia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu